Оприлюднено протоколи закритих судових засідань у справі опіки над Спірс. ЗМІ розповіли, як артистка сім років протистоїть батькові

Із 2008 року Спірс живе під опікою свого батька Джеймі Спірса
Фото: britneyspears / Instagram

Американська співачка Брітні Спірс намагалася позбутися опіки батька, починаючи із 2014 року. Інформацію про це з посиланням на протоколи судових засідань, які опинилися в розпорядженні редакції, 22 червня оприлюднило видання The New York Times.

Публікація вийшла напередодні чергового засідання суду – очікують, що Спірс особисто виступить перед суддями, щоб знову попросити їх позбавити батька Джеймі Спірса статусу опікуна, в якому він перебуває із 2008 року.

У публікації наголошують, що Спірс протистояла опікунству батька частіше, ніж це відомо публіці. В одному зі звітів за 2016 рік ідеться, що Спірс у розмові зі слідчим назвала опіку з боку батька предметом її контролю і придушення, а себе – людиною, яку використовують. Зокрема, артистка зазначила, що їй не можна було заводити друзів без відома батька і навіть вибирати колір меблів. Також із протоколів стало відомо, що батько обмежив її витрати до $2 тис. на тиждень.

Артистка розповідала, що "будь-які помилки призводили до серйозних наслідків". Незважаючи на це, слідчий після консультацій із лікарями й опікунами ухвалив рішення залишити артистку під опікою батька, зазначають у статті.

2019 року Спірс у суді заявляла, що опікунська рада примусово змусила її залишитися у психіатричній клініці.

Окрім того, у протоколі закритого судового засідання, яке відбулося 2014 року, Спірс просила позбавити батька статусу опікуна, посилаючись на його пияцтво.

Представники Джеймі Спірса відмовилися коментувати виданню опубліковану інформацію.

Контекст:

Із 2008 року Спірс живе під опікою свого батька Джеймі Спірса, який дістав статус опікуна після того, як вона опинилася на примусовому лікуванні у психіатричній клініці.

У серпні 2020 року Спірс у судовому порядку висунула вимогу позбавити батька статусу опікуна, але на початку листопада суд відхилив її позов, призначивши водночас компанію Bessemer Trust спільним опікуном.

У грудні того самого року батько співачки заявив, що буде прагнути захистити її від "людей, які мають корисливі цілі", а дочку охарактеризував як людину, яка "потребує особливого захисту".

На початку лютого 2021 року напередодні чергового судового засідання сервіс Hulu і видання The New York Times презентували документальний фільм, знятий за матеріалами редакції про життя співачки, які було опубліковано протягом останніх 12 років. У картині батька Спірс подано в негативному контексті, як людину, яка використовує талант доньки заради власного збагачення.

11 лютого суддя Вищого суду Лос-Анджелеса Бренда Пенні ухвалила рішення, що компанія Bessemer Trust залишається у статусі опікуна Спірс разом із її батьком.

У березні 2021 року співачка за півтора місяця після прем'єри розкритикувала фільм Framing Britney Spears про її життя під опікою батька.

Шанувальники артистки не відкинули, що текст було написано й опубліковано в її блозі кимось іншим, оскільки бойфренд Спірс, фітнес-тренер іранського походження Сем Ашгарі після перегляду цієї картини публічно назвав батька співачки "цілковитим дурнем", а її колеги по шоу -бізнесу висловилися на її підтримку.