"Пашушо, дуже ніжно тебе люблю!" Цискарідзе зізнався в любові до свого учня

Цискарідзе: Є учні, є улюблені учні, є дуже улюблені, є дуже-предуже улюблені, а є Пашуша
Фото: tsiskaridzenikolay / Instagram

Народний артист Росії, ректор Академії російського балету імені Агрипини Ваганової Микола Цискарідзе зізнався в любові до свого учня – артиста балету Павла Міхєєва, якого Цискарідзе ласкаво називає "Пашуша".

"Є учні, є улюблені учні, є дуже улюблені, є дуже-предуже улюблені, а є Пашуша – Павло Міхеєв", – написав Ціскардзе в Instagram, вітаючи Міхєєва з днем народження.

За словами 47-річного артиста, він добре запам'ятав першу зустріч із Міхєєвим, тому що той зворушив його своєю грою на піаніно під час концерту в Академії Ваганової.

"Я подумав: ну що в балетному училищі можуть путньо зіграти?! Але коли хлопчик сів за рояль, підняв очі догори й почав грати, навіть така несентиментальна людина, як я, мало не розплакалася. Це було так зворушливо, наївно й музично, що я запам'ятав цей момент назавжди", – написав Цискарідзе.

Він додав, що Павло став єдиним учнем, на якого він не підвищував голос.

"Усі мої учні говорять, що Паша єдиний, на кого я жодного разу не підвищив голосу. Хіба тільки я звертався до нього просто на ім'я Павло, без пестливого закінчення, тоді це означало верх обурення... Сам я цього не помічав. Пашушо! Хочу, щоб усі твої плани й мої мрії обов'язково реалізувалися! Дуже ніжно тебе люблю!" – закінчив своє привітання Цискарідзе.

Контекст:

Микола Цискарідзе служив у Большому театрі в Москві понад 20 років. У 2013 році покинув його через конфлікт із керівництвом. 28 жовтня 2013 році очолив Академію російського балету імені Ваганової, 29 листопада 2014-го його обрали її ректором.