Onuka: Школа була найстрашнішим етапом мого життя

Onuka: Альма-матер перетворилася для мене в пекло Данте
Фото: onukaofficial / Instagram

Лідерка українського гурту Onuka Ната Жижченко заявила, що в кошмарних снах їй сниться школа.

Лідерка українського гурту Onuka Ната Жижченко розповіла в Instagram, що до 11-го класу школи видихалася від надмірних навантажень.

"1 вересня. Початок навчального року. Радісні дітлахи поспішають до однокласників, а я, дивлячись на них, згадую, як альма-матер перетворилася для мене в пекло Данте. Школа була найстрашнішим етапом мого життя. Мені досі сниться, що я сиджу за першою партою і мене мають викликати до дошки. Прокидаюся в холодному поту. І це все після того, як ми збирали величезні концертні зали, виступали перед багатотисячною аудиторією на фестивалях чи перед мільйонами у прямому ефірі "Євробачення". Але момент, коли тебе викликають до дошки на геометрії, незрівнянно страшний", – написала вона.

За словами Жижченко, вона вчилася у школі, у якій проводили по сім-вісім уроків шість днів на тиждень. Після занять вона йшла додому і робила завдання мало не до півночі.

"Я була дуже сумлінною, боялася раптом чогось не знати. Жодного разу не було такого, щоб я не виконала домашнє завдання, жодного! Мені вже й самі батьки говорили, що досить вчитися, виганяли погуляти, а я сиділа і говорила, що ще не все зробила. Сказати, що до 11-го класу я дуже видихалася, – це применшення", – зізналася вона.

Співачка зазначила, що, з іншого боку, у школі вона здобула гарні знання.

"Я чудово знаю українську, за що вдячна своїй учительці української мови та літератури, яку я дуже любила. Я круто вивчила англійську і вже в 15 років могла з легкістю синхронно перекладати. Власне, більшість моїх знань і навичок – зі школи. Але в той же час я б ніколи не хотіла, щоб моя дитина пережила подібний стрес. Не хочу, щоб кожен викладач став свого роду диктатором, який вимагав би досконалі знання предмета, чи щоб навчальний заклад примушував ходити до школи у формі", – підкреслила вона.

Жижченко додала, що її чоловік – лідер гурту The Maneken Євген Філатов ділився протилежними спогадами.

"Його шкільне життя пройшло абсолютно безтурботно, він кайфував", – написала співачка.

Ната Жижченко народилася 22 березня 1985 року в Києві.

Український електро-фолкгурт Onuka дебютував у жовтні 2013 року. Своєю назвою проєкт Onuka зобов'язаний дідові солістки гурту Нати Жижченко – Олександрові Шльончику, майстру фольклорних музичних інструментів.