Перман: Я провів із Цоєм майже добу. У мене не залишилося приємних спогадів від спілкування з ним

Перман про Цоя: Він був дуже талановитим артистом, котрий написав і виконував геніальні пісні, які досі живі й актуальні
Фото: Ростислав Гордон / Gordonua.com

Український продюсер Сергій Перман в інтерв'ю українському журналісту, засновнику інтернет-видання "ГОРДОН" Дмитрові Гордону розповів, яке враження справив на нього засновник радянського рок-гурту "Кіно" Віктор Цой.

За словами Пермана, за кілька місяців до загибелі Цоя він працював із ним як його адміністратор.

"Це 1990 рік, Донецьк. Гоша Кузнєцов, Толік Сиротюк вигадали великий фестиваль "Муз-Еко 90". Це був телемарафон, який тривав 12 годин, по-моєму, на "Первом канале". Це був концерт усіх зірок. І я був адміністратором. І один з артистів, яким я опікувався, – Віктор Цой. Я з ним провів добу практично", – розповів продюсер.

"Відлюдькуватий, мовчун?" – поцікавився враженням Пермана про Цоя Гордон.

"У мене не залишилося приємних спогадів від спілкування з ним. Не залишилося, ні. Він був дуже талановитим артистом, котрий написав і виконував геніальні пісні, які досі живі й актуальні. Але приємних спогадів від спілкування з ним у мене не залишилося. Хоча доторкнувся до історії. Він – легендарний артист", – заявив продюсер.

 

Контекст:

Рок-гурт "Кіно" створили в 1982 році на базі Ленінградського рок-клубу. Засновником, лідером і автором майже всіх текстів і музики колективу був Віктор Цой. За майже дев'ять років існування гурт випустив понад 100 пісень, кілька збірок і концертних записів, а також велику кількість неофіційних аудіо- й відеозаписів.

Гурт розпався 30 років тому, 1990 року, після загибелі 28-річного Цоя в автомобільній аварії.