Підозрювані, через яких скасували концерти Свіфт у Відні, мали намір убити "десятки тисяч" людей – ЦРУ

Три концерти Свіфт, заплановані у Відні на період із 8-го до 10 серпня, скасували після арешту двох чоловіків
Фото: ЕРА

Під час концертів американської співачки Тейлор Свіфт, які мали відбутися на початку серпня у Відні (Австрія), затримані австрійською поліцією прибічники "Ісламської держави", планували вбити "десятки тисяч" людей.

Про це 29 серпня повідомляє видання Politico із посиланням на заяву заступника Центрального розвідувального управління США Девіда Коена, яку він зробив під час щорічного саміту з розвідки і національної безпеки у штаті Меріленд (США).

Коен наголосив, що австрійські правоохоронці змогли заарештувати виконавців теракту завдяки їхній інформації.

Контекст:

Три концерти Свіфт, заплановані у Відні на період із 8-го до 10 серпня, скасували після арешту двох чоловіків, які планували вчинити теракт на стадіоні "Ернст Гаппель".

7 серпня австрійське видання Kronen Zeitung повідомило, що на сході Австрії внаслідок поліцейської операції затримано 19-річного чоловіка за підозрою у підготовці ісламістського теракту на концерті Свіфт. Паралельно слідчі дії відбулися у Відні, де заарештували ще одну людину.

За даними поліції, підозрювані кілька тижнів тому присягнули на вірність терористичній організації "Ісламська держава". Представник австрійської поліції в коментарі виданню заявив, що "конкретній загрозі" теракту на концертах Свіфт запобігли, але триває розслідування.