Полякова попросила Зеленського дати українське громадянство російській блогерці Білоцерковській, яка засудила РФ за напад на Україну

Полякова: Ніка з першого дня війни за нас, незважаючи на кримінальне провадження в Росії за правду про Україну та російську агресію
Фото: polyakovamusic / Instagram
Українська співачка Оля Полякова 25 червня звернулася до президента України Володимира Зеленського з пропозицією надати українське громадянство її подрузі, яка живе у Франції, російській блогерці Ніці Білоцерковській, котра засудила напад РФ на Україну. Відповідну заяву опубліковано на сторінці співачки в Instagram.

Напередодні Білоцерковська на своїй сторінці в Instagram повідомила, що Басманний суд Москви наклав арешт на її майно у Санкт-Петербурзі.

"Ніка з першого дня війни за нас, незважаючи на перше кримінальне провадження у Росії за правду про Україну і російську агресію, а вона все одно говорить і пише правду, а ще допомагає Одесі, шпиталям та пораненим, тому що поклик крові, тому що одеситка, – написала Полякова. – І в день народження цієї сміливої жінки я хочу звернутися до нашого президента Володимира Зеленського i попросити найкращий подарунок у світі  українське громадянство для Білоцерковської Вероніки як для вірної дочки свого народу".

Контекст:

Білоцерковська народилася 1970 року в Одесі. Виросла у Ленінграді (зараз – Санкт-Петербург).  Популярною Білоцерковська стала завдяки кулінарному блогу, який вона вела у LiveJournal. Зараз Білоцерковська розвиває свій блог в Instagram, де в неї майже 1 млн підписників, випускає кулінарні книжки та керує кулінарною школою.

Після початку повномасштабного вторгнення РФ Білоцерковська підтримала Україну, вона регулярно публікує у соцмережах пости з критикою дій РФ.

У березні 2022 року Слідчий комітет РФ порушив проти Білоцерковської справу за законом про поширення "фейків" щодо російської армії. У РФ блогерку оголосили в розшук. 24 травня Басманний суд Москви заочно її заарештував, повідомили "Інтерфаксу" в суді.

Полякова та Білоцерковська – подруги. Білоцерковська прийняла співачку у своєму будинку у Франції після того, як Полякова виїхала з України через війну.