Полякова презентувала перший випуск авторського шоу "Польова кухня", який знімала разом із військовими з бригади "Холодний Яр". Відео

Полякова під час зйомок не тільки слідкувала за роботою на кухні, а й ближче знайомилася з військовими
Скріншот: Оля Полякова / YouTube

Українська співачка Оля Полякова 11 липня в YouTube презентувала перший випуск свого нового авторського шоу "Польова кухня", зйомки якого проводили в 93-й окремій механізованій бригаді "Холодний Яр".

За умовами проєкту, зазначають у пресрелізі, дві команди за 40 хвилин мають приготувати по страві в умовах військової польової кухні. Які саме страви будуть готувати, учасники дізнаються від Полякової перед початком змагання. Команди мають за 20 секунд встигнути взяти зі столу потрібні продукти й почати процес. У першому випуску шоу команди готували плов із морепродуктами і тайський суп "Том ям". 

Полякова не тільки слідкувала за роботою на кухні, а й ближче знайомилася з військовими. Серед учасників змагання був воїн із позивним Ворот, який був непридатним до військової служби, але став на захисти країни. 

"У мені на початку мало хто вбачав воїна. Зараз маю декілька нагород. Був цікавий момент у Соледарі, я так близько ще не стикався з ворогом. 10 метрів між мною і ним, не було плану чіткого, що робити, тим більше кидати в лоба йому гранату, але руки й адреналін це зробили самі, і я влучив. У той день ми пережили 56 танкових пострілів по нашій позиції. Це важко назвати страхом, бажання жити змусить вас зробити нестандартні речі. Існує думка, що війна – це тільки погане, але це таке саме життя, яке відрізняється умовами й вашою витримкою. ЗСУ – це не те, чого треба боятися", – розповів він. 

Під час зйомок шоу Полякова зустріла свого давнього знайомого, який у минулому працював із її чоловіком у службі безпеки. Під час виконання бойового завдання він утратив палець.

"Ішли по посадці, пройшли до наступного бліндажа, а там відстрілювався ворог. Він влучив у ногу моєму побратиму, а мені – у руку, я втратив палець. Так і проходимо метр за метром, здобуваючи перемогу. Усім страшно. Якщо страху не буде, тебе вб'ють. Страх допомагає вижити. У Соледарі в мене було завдання піти на позицію, звідки я б не вийшов сам. Був потужний обстріл, і мене від вибуху відкинуло в яму. Була контузія. Поряд був песик, ми з ним так і сиділи обійнявшись. Я його не встиг забрати, але з Бахмута й Соледара не раз забирали тваринок і дарували людям у добрі руки", – зізнався знайомий співачки.

Після того як команди завершили приготування їжі, їхні побратими оцінили результат й обрали переможця.

Військові під час зйомок навчили співачку збирати й розбирати автомат.

"Артистка з ентузіазмом опанувала новий для себе досвід, й у фіналі влаштувала військовим імпровізований концерт", – ідеться у пресрелізі.

Контекст:

"Польова кухня", зазначають у пресрелізі, – проєкт, мета якого "продемонструвати вміння українців створювати кулінарні шедеври навіть в умовах війни, показати гостинність українського народу, а також сприяння взаєморозумінню між воїнами ЗСУ й цивільними".