Помер актор Леонід Куравльов

Куравльов помер після тяжкої хвороби

Фото: leonov_igor73 / Instagram

Радянський та російський актор Леонід Куравльов помер у віці 85 років після тяжкої хвороби. Про це 30 січня повідомило ТАСС із посиланням на Спілку кінематографістів.

На початку січня 2022 року Куравльова доправили в реанімацію московської лікарні "Комунарка". Лікарі виявили в артиста пневмонію. Після госпіталізації Куравльова російські ЗМІ повідомили, що його привезли до лікарні з будинку для людей похилого віку.

Під час обстеження медики також діагностували в актора ураження головного мозку, порушення пам'яті, мовлення, розумових процесів та функції ковтання. Щоб актор міг одержувати поживні речовини, його екстрено прооперували, вставивши в шлунок трубку для подавання поживної суміші.

В інтерв'ю російським ЗМІ люди з оточення сім'ї актора казали, що його перебування в будинку для людей похилого віку оплачував син Василь. Повідомляли, що близькі нібито вирішили оформити його до спеціалізованого закладу через те, що не могли надати йому належного догляду.

Контекст:

Куравльов народився в Москві 1936 року. Він прославився завдяки ролям у фільмах "Іван Васильович змінює професію", "Афоня", "Найчарівніша і найпривабливіша".

У 2012 році Куравльов овдовів, проживши у шлюбі з дружиною Ніною 53 роки. Після смерті дружини артист вів відлюдницький спосіб життя.

У 2016 році поруч із могилою дружини на Акторській алеї Троєкурівського цвинтаря в Москві Куравльов встановив масивну плиту зі своїм іменем.

У Куравльова є дорослі син та дочка, а також троє внуків.

Із 2017 року актора було занесено до бази даних українського сайта "Миротворець" за антиукраїнську пропаганду та відкриту підтримку агресивної політики РФ. Куравльов був одним із підписантів звернення діячів культури Російської Федерації на підтримку анексії Криму та політики Путіна щодо України.