Поплавський для кліпу про вареники схуд на вісім кілограмів

Поплавський виступив у ролі стильного українця, який любить свою країну, дівчат і вареники
Фото: fakty.ua
Ректор, що співає, Михайло Поплавський презентував в університеті культури ребрендинг пісні "Варенички", яку виконує вже протягом 10 років, пишуть 28 травня "Факти".

"Ми дали нове дихання відомій пісні і назвали її "Українські вареники". Це улюблена страва багатьох поколінь українців, візитна картка нашої країни, як борщ і сало. Це бренд і тренд України. І про це повинен знати весь світ!" – заявив Поплавський.

Він вийшов на сцену в костюмі кольору фуксії, такого самого тону водолазці, латексних рукавичках і окулярах.

Режисеркою кліпу стала Олена Вінярська.

"Було дуже складно підібрати колірну гаму для кліпу. Головним завданням було досягти гармонії в кадрі, поєднуючи безліч компонентів і деталей. Адже в роботі використано 220 трендових елементів. Команда візажистів, перукарів, реквізиторів, стилістів університету культури чудово спрацювала. Ми замовляли подіумні тканини від світових будинків моди й шили стильні костюми для головного героя та балету", – розповіла вона.

Відео: Михайло Поплавський / YouTube

Підготовка до зйомок тривала два місяці, а самі зйомки – усього вісім годин. Кліп стилізовано під 60-ті роки Голлівуду, режисерка відтворила атмосферу Candy Land. На відео 14 дівчат готують українські вареники зі сметаною. Створюючи образ, Вінярська надихалася іміджем відомої супермоделі Твіггі. На макіяж кожної дівчини витратили три години.

Поплавський виступив як стильний українець, який любить свою країну, дівчат і вареники.

"Я вже в тому статусі й у тому віці, що нічого не боюся. Мені пробачили і мої пісні, і мій вокал, і ексцентричні образи. Мені вже можна все! Особливо якщо це заради мети – подарувати яскраві позитивні емоції, щоб люди подивилися відео, отримали задоволення і сказали: "Що це було?!" Я щасливий від того, що роблю щасливими інших", – сказав Поплавський.

Для зйомок Поплавський схуд на вісім кілограмів за місяць.

"Ніяких вареників – тільки дієтична їжа і спорт, – заявив він. – До речі, мої улюблені – із вишнею. Ще дуже люблю з картоплею, приправлені шкварками та смаженою цибулею. Але під час підготовки до зйомок довелося від них відмовитися".

Спеціально для кліпу створили новий український логотип – UV – "Українські вареники", яким брендували костюми, декорації і реквізит.

"Ми хотіли звернути увагу на те, що нам, українцям, є чим пишатися. Важливо стежити за світовими трендами, а ще краще створювати свої і берегти свої історію, культуру, традиції. Потрібно лише докласти максимум зусиль, щоб працювала культурна дипломатія і про нас знав весь світ!" – заявив Поплавський.

Режисерка додала, що у кліпі відображено всі найсучасніші тренди – від дорогих брендових образів до технічних новинок у зйомках і монтажі, комп'ютерній графіці й аранжуванні. Відео зняли з використанням LED cube, VR, Unreal Engine 4, tracking systems і 3D-графіки.

Балетмейстер Ростислав Савченко створив хореографічну постановку у стилі ляльок Барбі, у кліпі бере участь балет "Персики", із яким Поплавський працює вже протягом 18 років.

Найближчим часом ректор, що співає, обіцяє видати новий "гастрономічний" хіт про український борщ.