Принц Чарльз із дружиною отримали першу дозу вакцини проти коронавірусу

Принц Чарльз і герцогиня Корнуольська Камілла за ступенем пріоритетності вакцинації належать до четвертої групи
Фото: clarencehouse / Instagram
Британський принц Чарльз у легкій формі перехворів на COVID-19 у березні 2020 року. Тест його дружини тоді був негативним.

72-річний британський принц Чарльз і його 73-річна дружина герцогиня Корнуольська Камілла, які опинилися у четвертій за ступенем пріоритетності групі вакцинації, щепилися проти коронавірусу. Про це 10 лютого повідомляє BBC із посиланням на Кларенс-гаус.

Зазначають, що пара отримала першу дозу вакцини. Водночас у заяві королівського палацу не уточнюють, котрою із двох вакцин, які використовують у країні, щепилися принц Чарльз і його дружина, а також на коли заплановано другу вакцинацію.

Телеканал повідомляє, що на поточний момент у Великобританії вже вакциновано 12 млн осіб.

У березні 2020 року стало відомо, що принц Чарльз заразився коронавірусом. Він переніс хворобу в легкій формі. Його дружина тоді здала негативний тест на COVID-19.

8 грудня Великобританія почала масову вакцинацію проти коронавірусної інфекції вакциною, розробленою американською компанією Pfizer спільно з німецькою BioNTech. 4 січня 2021 року  Великобританія першою у світі почала масову вакцинацію препаратом проти коронавірусу, розробленим англо-шведською компанією AstraZeneca спільно з Оксфордським університетом.

9 січня 2021 року щеплення проти коронавірусу зробили 94-річна королева Великобританії Єлизавета II та її чоловік, 99-річний принц Філіп. Королівський палац не повідомив, якою вакциною їх щепили.

Загалом у країні, за даними американського Університету Джонса Гопкінса, станом на 10 лютого коронавірус підтвердили у більш як 3,98 млн осіб, водночас 114 тис. хворих померли.

Спалах коронавірусної інфекції виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.