Принц Вільям розповів, що може зіпсувати коронацію Чарльза ІІІ. Він заявив, що вся королівська родина молиться, щоб цього не сталося

Принц Вільям: Ми молимося про завтрашню погоду, нам потрібно завтра трохи сонця, будь ласка
Фото: ЕРА
Королівська родина Великобританії 5 травня зустрілася з високопоставленими гостями перед коронацією Чарльза ІІІ у Букінгемському палаці. Відповідне відео опублікували на YouTube-каналі The Royal Family Channel.

На заході був сам Чарльза III і його старший син принц Вільям із дружиною Кетрін.

Під час спілкування з гостями принц Вільям заявив, що всі члени королівської родини моляться про те, щоб у день коронації було сонячно, оскільки за день до заходу небо над Лондоном було грозовим.

"Ми молимося про завтрашню погоду, нам потрібно завтра трохи сонця, будь ласка. Ви щойно чули грім?" – заявив принц Вільям, схрестивши водночас пальці на обох руках.

Відео: The Royal Family Channel / YouTube

Контекст:

Принц Чарльз успадкував трон після смерті королеви Великобританії Єлизавети II, яка померла 8 вересня 2022 року у віці 96 років.

Церемонія коронації Чарльза III і його дружини королеви-консорт Камілли запланована на 6 травня і триватиме до 8 травня включно.

Безпосередньо коронація відбудеться у Вестмінстерському абатстві. Службу проведе архієпископ Кентерберійський. Коронаційний концерт у прямому ефірі транслюватимуть телеканали BBC і BBC Studios. Весь перелік святкових заходів опубліковано тут.