Режисерська група Tri Direction розповіла, як працювала над реалізацією концепції позаконкурсного номера Alyosha для "Євробачення 2023"

Перед командою стояло завдання "переробити лють і розпач на візуальні образи так, щоб це не було надто документально й реалістично"
Фото: ЕРА

Над візуалізацією концепції позаконкурсного номера української співачки Alyosha для першого півфіналу "Євробачення 2023" працювала українська режисерська група Tri Direction разом із Freckled Sky. Про це повідомляють у пресрелізі, наданому інтернет-виданню "ГОРДОН".

За словами команди, найголовнішою складністю для них було розпочати креативний процес, "бо головою ти завжди "в умовах війни".

Перед командою стояло завдання "переробити лють і розпач на візуальні образи так, щоб це не було надто документально й реалістично".

"Ти ніколи не знаєш, коли на репетиції тебе застане повітряна тривога або атака безпілотниками. Дякую ЗСУ, усе обійшлося! Усі репетиції проводили в Києві", – розповіли в команді.

Під час виступу співачки на сцені "Євробачення 2023" показали квартиру з розбитими вікнами, закохану пару й годинник. Після звуку повітряної сирени життя героїні змінилося – цей момент візуалізували за допомогою телефонних повідомлень.

На сторінці Alyosha в Instagram повідомляють, що над номером також працювали креативний режисер "Євробачення 2023" Герман Ненов, команда "Суспільного" й команда BBC.

Контекст:

Alyosha 9 травня в першому півфіналі "Євробачення 2023" виконала хіт британського гурту Duran Duran під назвою Ordinary World у дуеті із британською співачкою Ребеккою Фергюсон.

На своїй сторінці в Instagram українська співачка наголосила, що номер присвячено українським матерям, які змушені були вивозити своїх дітей у безпечні міста та країни після повномасштабного російського вторгнення в Україну, і всім дружинам, чоловіки котрих захищають Україну.