Росіянка Болгар звинуватила Дурова в насильстві над їхнім сином, що стало причиною струсу мозку – Forbes

Болгар заявила, що не афішувала стосунків із Дуровим, тому що хотіла уникнути підвищеної уваги до себе й дітей
Фото: missbolgar / Instagram

Засновник і генеральний директор месенджера Telegram Павло Дуров проходить як підозрюваний у кримінальній справі, порушеній у Швейцарії за позовом 44-річної росіянки Ірини Болгар, яка заявила, що є матір'ю їхніх трьох дітей. Про це 28 серпня повідомляють на сайті американського Forbes.

Болгар, яка проживає в Женеві, звернулася до суду в березні 2023 року. У позовній заяві вона повідомила, зазначає видання, що Дуров застосовував фізичне насильство щодо одного зі своїх дітей. Перед тим, як звернутися до суду, жінка звинуватила бізнесмена в тому, що він перестав платити їй аліменти у розмірі 150 тис. на місяць.

За словами представника Женевського суду, насильство Дуров застосовував до свого молодшого сина, який народився 2017 року. Ідеться про п'ять інцидентів, які сталися в період із 2021-го та 2022-го року. Forbes зазначає, що насильство стало причиною травм, включно зі струсом мозку й порушеннями у дитини. Як докази Болгар надала суду розшифрування повідомлень із Дуровим і медичні довідки, датовані квітнем 2023 року.

Адвокат Болгар у коментарі виданню підтвердив звернення до суду, але не розкривав подробиць. Наголошують, що прізвище Болгар та її дітей у позові не згадують, але в ньому наводять деталі, які дають змогу ідентифікувати особу Дурова.

Видання повідомляє, що, за словами Болгар, Дуров перестав бачитися з їхніми дітьми у вересні 2022 року, а потім припинилася і виплата аліментів. У червні 2024 року Болгар, за словами її адвоката, подала цивільний позов про виплату аліментів, а у квітні 2023 року позов із вимогою одноосібної опіки над дітьми. У травні суд зупинив батьківські права Дурова щодо дітей. Він це рішення не заперечував, наголошує Forbes.

Після публікації цієї статті Болгар видалила на своїй сторінці в Instagram фото, на якому була зафіксована разом із Дуровим та їхніми дітьми.

"Сьогодні вийшла стаття у Forbes USA, в якій ідеться про обставини судових процесів у Швейцарії. Звертаю вашу увагу, що репортери провели власне журналістське розслідування й самостійно дістали доступ до матеріалів справ, які, за їхнім твердженням є у вільному доступі на спеціалізованих сайтах Швейцарії з минулого року. Я поки ніяк не коментувала того, що відбувається. Мій адвокат повідомив мені, що з ним контактували журналісти, щоб підтвердити те, що стало їм відомо і є доступною публічною інформацією", – написала вона 28 серпня.

Контекст:

Дуров не афішує особистого життя. 29 липня у своєму Telegram-каналі він заявив, що є батьком 100 біологічних дітей у 12 країнах світу завдяки його участі в анонімній донорській програмі. Після цього Болгар, яка проживає у Швейцарії, повідомила, що перебуває у стосунках із Дуровим і народила від нього трьох дітей.

Болгар пояснила, що не афішувала їхніх стосунків, оскільки хотіла уникнути підвищеної уваги до себе й дітей. "Зараз, коли діти підросли і почали цікавитися, чому про них немає інформації в інтернеті, на відміну від двох старших дітей їхнього батька, я вирішила оприлюднити цю інформацію. Щодо підтверджувальних документів, звісно, вони в мене є, так само як і спільні фотографії", – написала вона.

Російська редакція Forbes 3 серпня повідомила, що Болгар надала їм документи, які підтверджують, що Дуров є батьком її трьох дітей. Вона також попросила виправити в рейтингу мільярдерів інформацію про те, що Дуров, насправді, є батьком п'ятьох, а не двох дітей, як повідомляли раніше. У публікації наголошують, що редакції вдалося підтвердити справжність документів, наданих Болгар.

Сам Дуров не коментував заяви Болгар.

Під час затримання Дурова в паризькому аеропорту "Ле Бурже" (Франція) увечері 24 серпня разом із ним, імовірно, була російська блогерка й геймерка Юлія Вавілова.