Секс-скандал за участю сина Єлизавети ІІ. Принц Ендрю видалив свої акаунти в соцмережах

Принц Ендрю першим видалив акаунт у Twitter
Фото: ЕРА
Британський принц Ендрю, позбавлений військового титулу та королівського патронажу після обвинувачень у зґвалтуванні неповнолітньої, видалив свої акаунти в соцмережах. На це 19 січня звернуло увагу видання Daily Mail.

Першим було видалено акаунт принца Ендрю у Twitter – він зник 18 січня, а наступного дня було деактивовано офіційні профілі у Facebook та Instagram.

У коментарі виданню джерело з оточення принца Ендрю заявило, що "зміни було внесено, щоб відобразити нещодавню заяву Букінгемського палацу щодо герцога Йоркського".

Офіційних коментарів щодо причин видалення акаунтів принца Ендрю Букінгемський палац не озвучив.

Контекст:

Принц Ендрю, герцог Йоркський – британський принц, віцеадмірал. Він є молодшою дитиною королеви Великобританії Єлизавети II.

2010 року принца Ендрю сфотографували в Центральному парку Нью-Йорка з американським фінансистом Джеффрі Епштейном, якого обвинувачували в секс-торгівлі людьми. На той момент Епштейна вже було засуджено у справі про залучення неповнолітніх до проституції. Крім того, за даними ЗМІ, британський принц відвідував будинок фінансиста у Мангеттені.

У 2015 році ім'я принца Ендрю фігурувало в судових документах у межах цивільної справи США проти Епштейна. Американка Вірджинія Джуффре казала, що тричі зустрічалася з принцом до повноліття. В інтерв'ю BBC принц заявив, що не пам'ятає, що колись зустрічався з нею. 10 серпня 2019 року стало відомо, що Епштейн наклав на себе руки у в'язниці в Нижньому Мангеттені.

У серпні 2021 року Джуффре подала позов проти Ендрю, у якому вона стверджує, що Ендрю примушував її до сексу тричі в період із 1992-го до 2002 року. Того ж місяця колишня помічниця Епштейна, 43-річна Джоанна Шоберг заявила, що герцог Йоркський під час однієї з вечірок торкався її грудей, на той момент їй був 21 рік.

13 січня 2021-го Букінгемський палац повідомив, що королева Великобританії позбавила принца Ендрю військового титулу і королівського патронажу.