"Скільки дівчат туди їдуть!" Голова Комісії з азартних ігор висловився щодо проституції у прифронтових зонах

Рудий: На що ми закриваємо очі і що ми вигадуємо?
Фото: Іван Рудий / Facebook

Голова Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей (КРАІЛ) Іван Рудий в інтерв'ю, яке 30 вересня опублікували на YouTube-каналі української журналістки Аліни Доротюк, висловився за легалізацію проституції.

"Я виступаю за легалізацію проституції, тому що вона нікуди не поділася. Я їжджу постійно по кільцевій дорозі ввечері, дівчатка як стояли 15 років тому, так і стоять. Ці ж гроші кудись ідуть?" – заявила Доротюк, пропонуючи своєму гостю обговорити цю тему.

"Ти з'їзди в поїзді – ну, там, Соледар, той напрямок, ти побачиш, скільки дівчат туди їдуть і звідти повертаються! Там колосальні суми, вахтовий метод роботи. У нас уже в Дубай менше літають дівчата, ніж у прифронтові зони. Чому це не легалізувати? На що ми закриваємо очі і що ми вигадуємо?" – відповів Рудий.

У червні українська ведуча Маша Єфросиніна під час інтерв'ю зі своїм чоловіком, українським військовослужбовцем Тимуром Хромаєвим поцікавилася, чи справді існують так звані польові дружини у прифронтових зонах.

Він у відповідь заявив, що "все це відбувається".

"Але давай не будемо узагальнювати. Усе це є. Армія – це велике скупчення людей, і вся побутова система рухається", – заявив тоді Хромаєв.

Контекст:

Заняття проституцією є незаконним видом діяльності в Україні. За нього передбачено адміністративну відповідальність у вигляді попередження або накладення штрафу. Водночас Кримінальний кодекс установлює кримінальну відповідальність за сутенерство й залучення до заняття проституцією у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до 15 років.

11 серпня 2015 року міжнародна правозахисна організація Amnesty International розпочала кампанію за легалізацію проституції у світі. 18 вересня 2015 року у Верховній Раді зареєстрували законопроєкт про регулювання проституції й діяльності секс-закладів.