Собчак розповіла, чому не реагувала на погрози блогерки Бліновської "плюнути їй у пику" під час інтерв'ю

Собчак: Я просто розкриваю
Фото: xenia_sobchak / Instagram
Російська журналістка Ксенія Собчак 4 січня в Instagram прокоментувала погрози на свою адресу "плюнути у пику" та "зіштовхнути у воду" з боку російської блогерки Олени Бліновської під час запису їхнього інтерв'ю, яке вийшло 3 січня на YouTube-каналі ведучої.

Під час розмови Бліновська не захотіла відповідати на деякі запитання Собчак, а потім заявила, що "плюне їй у пику" або "скине за борт".

"Чому ти, займаючись такою справою, що одухотворює людей, так емоційно на все реагуєш?" відповіла Собчак, запропонувавши Бліновській помиритись.

Така реакція журналістки здивувала глядачів, і Собчак вирішила прокоментувати свою поведінку.

"Я бачу ваші запитання щодо інтерв'ю. Усі вони про стриманість, про реакції, про те, "чому ти не...". Моя мета показати таку людину, розкрити її до кінця. Давати особисті реакції чинити тиск на ваші власні. І тоді весь сенс губиться. Ви без моїх особистих реакцій бачите картинку, як є. І це важливо і цінно. Я люблю свою роботу саме за те, що починаючи інтерв'ю, хай як би ти готувався і впізнавав людину, читаючи про неї тонни матеріалу, я ніколи не знаю, що "випливе". Я просто розкриваю. Це і є моя улюблена робота. А оцінювати, що саме розкрилося в Олені Мілашиній чи Олені Бліновській, вам", написала журналістка.

Контекст:

У серпні 2021 року Собчак разом із російським ведучим Іваном Ургантом вела корпоратив із нагоди дня народження Бліновської. У розпал свята Бліновська зажадала, щоб Ургант та Собчак "посмокталися". Цей момент хтось із гостей записав на відео та виклав у мережу.

"Посмокчіться, я ж вам добре заплатила, ну зімітуйте хоча б, мать вашу", прокричала Собчак та Урганту Бліновська, а вони у відповідь спробували пожартувати.

Майже за чотири місяці Ургант заявив, що не ображається на замовницю.

Зі свого боку, Собчак за два тижні до виходу інтерв'ю з Бліновською випустила спецвипуск під назвою "Як інфоцигани продають повітря: розбираємо схеми продажів та їхні курси", в якому зокрема розкритикувала її "Марафон желаний".