Солістка Go-A розповіла про подальшу долю шуби, у якій виступала на сцені "Євробачення 2021"

Група Go-A, солісткою якої є Павленко, посіла на "Євробаченні 2021" п'яте місце
Фото: ЕРА
Катерина Павленко, солістка української групи Go-A, яка посіла на "Євробаченні 2021" п'яте місце,  в інтерв'ю, опублікованому 4 червня на сайті видання Vogue, розповіла, що зелена шуба, в якій вона виступала на сцені в Роттердамі, зараз у костюмерній каналу СТБ.

За словами Павленко, організатори "Євробачення" нібито хочуть узяти її у свій музей як експонат.

Павленко розповіла, що над створенням вбрання працювала команда, яка складається з художників Костянтина Томільченка, Олександра Братковського і Дмитра Куряти, а також співробітників Суспільного.

Співачка зазначила, що зелена шуба символізує настання весни, про яке співали в першому варіанті пісні Shum.

Контекст:

Катерина Павленко народилася 1988 року в Чернігівській області. За першою освітою Павленко – диригентка народного хору. 2013 року вона закінчила Київський національний університет культури і мистецтв за спеціальністю "народний фольклор".

2012 року Павленко стала солісткою групи Go-A. 22 лютого 2020 року група стала переможцем національного відбору на "Євробачення 2020". Після того, як конкурс було скасовано через пандемію коронавірусу, колектив автоматично став представником України на "Євробаченні 2021". Для участі в конкурсі артисти написали нову пісню Shum.

22 травня в Роттердамі (Нідерланди) відбувся фінал міжнародного пісенного конкурсу "Євробачення 2021", у якому взяли участь представники 26 країн. Група Go-A, яка представляла Україну, посіла п'яте місце – переможцем стала група Måneskin з Італії.

Після завершення конкурсу пісня Shum посідала перше місце в рейтингу музичного сервісу Spotify – Viral 50 і дебютувала з 80-го місця в чарті Billboard Global 200 excl US, ставши першою українською піснею в цьому рейтингу.

19 травня на YouTube-каналі "UA:Перший" відбулася презентація документального фільму, головною героїнею якого стала Павленко.