Співробітник музею в Нідерландах у перший день роботи викинув витвір мистецтва, переплутавши його зі сміттям

Лаве створив свою роботу 1988 року
Фото: alexandrelavet.fr

Співробітник музею LAM у місті Ліссе (Нідерланди) викинув у сміття витвір мистецтва французького художника Александра Лаве під назвою "Весь гарний час, який ми провели разом" у вигляді банок із-під пива, що стояли в ліфті. Про це 8 жовтня повідомили Sky News і The Guardian.

У публікації зазначено, що робота Лаве на перший погляд схожа на дві пом'яті пивні банки, але під час уважнішого розглядання "стає зрозуміло, що насправді їх ретельно розписано вручну акриловими фарбами".

За словами представників музею, на їх створення було витрачено багато часу й зусиль. Ліфтер музею, імені якого не називається, вирішив, що це сміття, яке залишили в ліфті, і викинув у сміттєве відро.

У музеї пояснили, що залишили пивні банки в ліфті, щоб здивувати відвідувачів. У якийсь момент персонал виявив, що банки зникли. Їх знайшли у смітті. Після інциденту пивні банки поставили "у традиційніше місце".

У музеї наголосили, що провини ліфтера в тому, що трапилося, немає, тому що він просто виконував свою роботу і щойно розпочав свої обов'язки.

Контекст:

Лаве створив свою роботу 1988 року.