Срібна призерка Олімпійських ігор Терлюга розповіла, коли запланувала весілля

Анжеліка Терлюга: Я готуюся до весілля як звичайна людина
Фото: НОК України та олімпійська команда/NOC of Ukraine and the Olympic Team / Facebook
Українська каратистка, срібна призерка Олімпійських ігор 2020 року Анжеліка Терлюга повідомила, що у вересні цього року виходить заміж за тренера і майстра спорту міжнародного класу з карате Володимира Зарецького. Про це вона сказала 11 вересня під час святкового заходу, який було організовано за підтримки групи "Метінвест" з нагоди 30-ї річниці створення Національного олімпійського комітету, пише УНІАН.

"Я спершу з'їздила на Олімпіаду, потім пройшов десь тиждень-два, і почала підготовку до весілля. Саме весілля буде в кінці вересня. Сукню вже купила і довго не вибирала, бо в мене не було на це часу. Довелося все робити швидко, і сама підготовка до весілля проходить швидко. Загалом, я  готуюся до весілля як звичайна людина", – зазначила спортсменка.

Частина з 2,2 млн грн, які вона одержала за срібну медаль, Терлюга збирається віддати тренеру.

"Частина грошей буде передаватися особистому тренеру, який мене готував, а ту частину, яка в мене залишиться, я ще не вирішила, куди буду інвестувати, бо зараз я займаюся побудовою сім’ї. І в майбутньому ми вже з чоловіком будемо визначатися, куди витрачати ці фінанси", – сказала вона.

Контекст:

На Олімпіаді 2020 у Токіо у фінальній сутичці у розділі "Куміте" (вагова категорія до 55 кг) Терлюга із рахунком 1:5 програла болгарській спортсменці Івет Горановій і виборола срібло Олімпіади.

У кваліфікації українка провела чотири сутички: у двох виграла і дві завершила внічию. Отже, у півфінал змагань Терлюга кваліфікувалася з першого місця відбіркової групи.

В 1/2 фіналу українка згідно з рішенням суддів (за нічийного рахунку 4:4) перемогла Вень Цзи-Юнь з Китайського Тайбея, повідомили на сайті Ігор.