Стало відомо, хто увійшов до складу нацжурі від України на "Євробаченні 2023"

Голосування за склад національного журі на "Євробачення 2023" відбувалося у застосунку "Дія" із 29 березня
Фото: Євробачення Україна / Facebook
У склад українського національного журі на "Євробачення 2023" увійшли учасник гурту ТНМК Олександр Сидоренко (Фоззі), співачки Tarabarova і Тоня Матвієнко, фронтмен гурту СКАЙ Олег Собчук і композитор Євген Хмара. Про це повідомляють 13 травня на сторінці організаторів українського нацвідбору у Facebook.

Голосування відбувалося у застосунку "Дія" із 29 березня. Тоді серед кандидатів, окрім п'ятірки переможців, було названо співачку Roxolana, оперну співачку Олену Гребенюк, а також хореографів Олену Шоптенко й Амадора Лопеса, саундпродюсера Михайла Клименка.

Наприкінці шоу спікери країн-учасниць оголосять оцінки конкурсантам від професійного журі кожної країни. Загальну кількість глядацьких балів і журі оголосять організатори конкурсу.

Переможе пісня, яка набере найбільшу кількість балів.

Представник України гурт Tvorchi – виступить у гранд-фіналі під 19-м номеромУ гранд-фіналі, як і у півфіналах, голосувати за свою країну не можна.

Контекст:

13 травня у Ліверпулі (Великобританія) від імені України проводять гранд-фінал міжнародного пісенного конкурсу "Євробачення 2023", участь у якому беруть представники 26 країн, включно з Україною. Трансляцію шоу ведуть на офіційному YouTube-каналі "Євробачення" та на каналі "Євробачення Україна | Eurovision Ukraine official" у YouTube.

Окрім учасників з України, у гранд-фіналі виступлять 20 фіналістів, яких дібрали за підсумками двох півфіналів, а також представники "великої п'ятірки" (Великобританія, Німеччина, Іспанія, Італія і Франція – головні спонсори "Євробачення", представники цих країн виходять у фінал автоматично).