СТБ анонсував серіал за участю російського актора. Українські артисти закликали глядачів бойкотувати прем'єру

Сарансков, чиє обличчя СТБ використав для заміни, поки не коментував скандалу
Фото: dima_saranskov / Instagram

23 березня в YouTube українського каналу СТБ з'явився відеоанонс нового серіалу з назвою "Останній лист коханого", одну з ролей у якому зіграв російський актор Прохор Дубравін. Прем'єру першої серії було заплановано на 27 березня. Українські актори та глядачі звернули увагу на те, що у фільмі обличчя російського актора за допомогою спеціальних технологій замінили на обличчя українського артиста Дмитра Саранскова. Після скандалу, який спалахнув у мережі й акторському середовищі, відеоанонс зник зі сторінки каналу.

Інтернет-видання "ГОРДОН" зібрало найрезонансніші висловлювання українських артистів, які публічно висловили незгоду з діями телеканала.

Скріншот: Телеканал СТБ / YouTube

Українська актриса Анна Саліванчук 26 березня в Instagram Stories закликала бойкотувати й не дивитися серіали за участю російських артистів.

"Це жах. Українські актори категорично проти російських акторів у кадрі. Чекаємо офіційного пояснення від каналу", написала вона.

Скріншот: salivanchuk.anna / Instagram

Її підтримала колега Наталія Денисенко. Вона звернулася до керівництва телеканала із закликом не показувати цього серіалу, а глядачів попросила його не дивитися.

"Це такий сором", – написала вона.

Скріншот: natalka_denisenko / Instagram

Український актор Володимир Абазопуло в Instagram також опублікував звернення до каналу.

"Ми, українські глядачі, відмовляємося дивитися серіал за участю російського актора, який підтримав агресію РФ проти України", – ідеться у зверненні.

Дубравін на своїй сторінці в Instagram також відреагував на скандал.

"Дуже шкода, що домовилися з обличчям Дмитра Саранскова, а не з обличчям Бреда Пітта", написав російський актор, який замовчує напад РФ на Україну

Канал СТБ поки що офіційно не коментував ситуації. Сарансков, чиє обличчя використали для заміни, також мовчить.