"Стійкість та віра прекрасної жінки надихає". Відома ведуча зустрілася із Залужним і його дружиною й виклала у мережу спільне селфі

У Валерія й Олени Залужних є дві дорослі доньки
Фото: Валерій Залужний (Zaluzhnyi Valerii) / Facebook

Українська ведуча Надія Матвєєва 20 лютого розмістила в Instagram селфі, на якому її зафіксовано разом із колишнім головнокомандувачем Збройних сил України Валерієм Залужним і його дружиною Оленою.

Матвєєва не уточнила, коли саме зустрічалася із Залужними, але подякувала колишньому головкому за підтримку благодійного фонду UA24, який надає допомогу ЗСУ.

"Тепло на душі від цієї зустрічі. З повагою до людяності, щирості, сили родини Залужних. Вдячна пані Олені, берегині потужного чоловіка. Стійкість та віра прекрасної жінки надихає", – написала ведуча.

Фото: nadezhda_matveeva_nadya / Instagram

 

Контекст:

Увечері 8 лютого, за два тижні до другої річниці початку повномасштабного вторгнення РФ, президент України Володимир Зеленський звільнив Залужного з посади головнокомандувача Збройних сил України, призначивши замість нього командувача Сухопутних військ ЗСУ, Героя України генерал-полковника Олександра Сирського.

Це призначення дало старт масовим перестановкам у вищому військовому керівництві України. Зокрема, начальником Генштабу ЗСУ став 9 лютого генерал-майор Анатолій Баргилевич. 10 лютого Зеленський оголосив заступників Баргилевича та Сирського.

Чим надалі займатиметься Залужний, зараз невідомо. Зеленський у Telegram писав, що запропонував уже колишньому головкому ЗСУ "й далі бути в команді", не наводячи жодних деталей цієї пропозиції. Залужний, зі свого боку, ніяк не коментував у Telegram майбутніх планів за підсумками зустрічі з верховним головнокомандувачем. "Українська правда" писала, що Зеленський на зустрічі наприкінці січня пропонував Залужному посаду радника з питань модернізації армії або посла в одній із країн НАТО. Однак від посади радника головком тоді відмовився, а послом він стати не може, оскільки посол не може бути військовослужбовцем, а до кінця воєнного стану Залужний не може звільнитися зі служби.

У Валерія й Олени Залужних є дві дорослі доньки. В інтерв'ю українському журналісту Дмитрові Комарову, яке вийшло навесні 2023 року, Залужний зізнався, що рідко бачиться зі своєю сім'єю.

"Родина із 14-го року мене майже не бачила. Я комусь розповідав – не пам'ятаю кому – а, скажу кому: головнокомандувачу збройних сил США. Говорю: "Я влітку, у липні 2014 року, поїхав. Повернувся через три місяці на два тижні. Знову поїхав. Повернувся через дев'ять місяців. Вони мене не бачили, – зізнався тоді він. – Вони до цього, скажімо так, звикли".