Суд у Москві заочно заарештував Тетяну Лазарєву, яка засудила війну й дії нелегітимного Путіна

Лазарєва із 2016 року живе в Іспанії
Фото: lazarevatut / Instagram

Замоскворецький районний суд Москви за клопотанням слідства заочно заарештував російську телеведучу Тетяну Лазарєву, яка проживає за кордоном. Про це повідомляє "Інтерфакс" із посиланням на заяву пресслужби суду.

Зазначають, що Лазарєву, яка публічно засудила повномасштабне вторгнення країни-агресора РФ в Україну й дії самопроголошеного президента Росії Володимира Путіна, котрого розшукує Міжнародний кримінальний суд, обвинувачують за статтею про "виправдання тероризму".

Повідомляють, що Лазарєву оголошено в розшук.

Контекст:

Лазарєва народилася 1966 року в Новосибірську. Навчалася у двох вишах, яких не закінчила: Новосибірському державному педагогічному інституті (на вчителя французької мови) й Кемеровському державному інституті культури (на диригента).

Грала у КВК. Із командою НДІ двічі ставала чемпіонкою Вищої ліги КВК (1991-го й 1993 року). Вела програми на російському телебаченні й радіо.

Із 2016 року живе в Іспанії. Лазарєва засудила вторгнення РФ в Україну. У РФ її занесли у список "іноземних агентів", реєстр терористів і екстремістів, а також порушили кримінальну справу про публічне виправдання тероризму.