The Beatles презентували свою останню пісню Now And then, робота над якою тривала майже 50 років. Аудіо

The Beatles заснували у 1960 році
Фото: The Beatles / Facebook

2 листопада на YouTube-каналі британського гурту The Beatles опублікували пісню Now And then, участь у записі якої взяли Джон Леннон, Пол Маккартні, Джордж Гаррісон і Рінго Старр.

В описі повідомляють, що робота над композицією тривала майже 50 років. BBC зазначає, що перші такти цієї композиції Леннон у 1978 році написав у себе вдома. Після загибелі вдова музиканта Йоко Оно передала запис на касеті іншим учасникам гурту. Там також було записано демоверсії пісень Free as a Bird і Real Love. Їх завершили й випустили як повноцінні треки у 1995-му і 1996 році, вони стали першим "новим" матеріалом The Beatles за 25 років.

У 2022 році Маккартні і Старр дозаписали пісню Now And then у студії.

"Протягом багатьох років здавалося, що пісню ніколи не завершать. Але в 2022 році сталася щаслива випадковість. Програма, розроблена Пітером Джексоном і його командою, яку використовували протягом усього виробництва документального серіалу Get Back, нарешті відкрила шлях до розділення вокалу Джона та його фортепіанної партії. Внаслідок цього оригінальний запис можна було втілити в життя і працювати над ним заново за участю всіх чотирьох "бітлів", – ідеться в описі ролика. – Ця чудова історія музичної археології відображає нескінченну творчу цікавість The Beatles і загальне захоплення технологіями. Вона знаменує собою завершення останнього запису, який Джон, Пол, Джордж і Рінго зможуть зробити разом, і прославляє спадщину найвидатнішої та найвпливовішої групи в історії популярної музики".

 

Контекст:

The Beatles – британський рок-гурт із Ліверпуля, заснований у 1960 році. Гурт припинив спільну роботу у 1970 році, після його розпаду кожен із музикантів продовжив сольну кар'єру.