Тіна Кароль видалила кліп, присвячений покійному чоловікові, після того, як дізналася, що до його зйомок залучали росіян

Тіна Кароль: Я видаляю цей кліп. Це дорого для мене. Це боляче для мене
Фото: Тіна Кароль / Facebook
Українська співачка Тіна Кароль видалила з усіх майданчиків свій новий кліп на пісню "Honey & Мед" після того, як дізналася, що участь у зйомках відео взяли росіяни. Про своє рішення артистка заявила 29 квітня в ефірі каналу "1+1 Україна".

"Я видаляю цей кліп. Це дорого для мене. Це боляче для мене. Але ми не маємо права собі дозволити, щоб навіть так, побічно з'являлися такі наративи. Я не хочу. Для мене моя репутація це все моє життя. Я співаю і працюю в цій країні, і для мене війна розпочалася у 2014 році. Я люблю цю державу і вже давно поставила національні інтереси вище за свої. Мені просто самій огидно, що в моїй роботі є ці люди", заявила артистка.

Вона зазначила, що пісня й відеоробота були присвячені її покійному чоловіку Євгенові Огіру. Тіна Кароль наголосила, що саме тому презентація відео відбулася 28 квітня у 10-ті роковини його смерті.

Передісторія

Інформація про те, що над зйомками кліпу працювали росіяни, уперше з'явилася в Telegram-каналі "Культурная прачечная" 28 квітня майже одразу після прем'єри ролика.

Редакція каналу наголосила, що спочатку співачка сама позначила цих людей у пості з анонсом кліпу, а потім видалила ці позначки.

Співачка того самого дня відреагувала на пост у Telegram-каналі, заявивши, що не знала, що до зйомок цього відео причетні росіяни.

"Над кліпом працює команда, до якої в мене залученості як в артиста взагалі немає. Усіх цих людей я не знаю і ніколи з ними не бачилася. Дякую всім, хто показав мені сьогодні, що люди, які були дотичні до цієї роботи через компанію Beverly.films, виявилися чи з російським громадянством, чи як... зараз я розбиратимуся. Мені так само неприємно", – заявила співачка.

Контекст:

Міксинг і майстеринг видаленого треку зробив володар 16 премій "Греммі" Джейсен Джошуа. Саунд-продюсером, авторкою музики та слів є Тіна Кароль.

Зйомки кліпу відбулися в Лос-Анджелесі. Режисер – Генрі Ліпатов – український кліпмейкер, який знімав відео для американських зірок Емінема, Дженніфер Лопес, Азілії Банкс, 50 Cent, Кріса Брауна, Linkin Park.