Трінчер висловилася про свого ексчоловіка Волошина, який утік з України

Трінчер у розлученні з Волошиним
Фото: annatrincher_official / Instagram

Українська співачка і блогерка Анна Трінчер у коментарі для "Люкс ФМ" 2 вересня зізналася, що намагалася вийти на зв'язок із колишнім чоловіком, блогером Олександром Волошиним, який під час повномасштабної війни країни – агресора РФ проти України виїхав із країни.

Волошин виїхав після того, як висловився про російський обстріл дитячої лікарні в Києві "Охматдит". Тоді його занесли в базу "Миротворець" за просування російських наративів.

"Я, чесно кажучи, абсолютно втратила зв'язок із Сашею. Якось розійшлися наші шляхи, на жаль. Коли в нього сталася ця ситуація, мені траплялися нарізки в TikTok, що я його не підтримала. Хоча я йому написала в Telegram і навіть набрала його. Але я не отримала відповіді, можливо, через якісь власні внутрішні конфлікти зі мною. Я абсолютно нічого не знаю", – сказала співачка.

Трінчер заявила, що спілкується з родичами Волошина.

"Що стосується мого колишнього чоловіка... Я підтримую зв'язок із його прекрасною родиною, з мамою. Ми періодично переписуємося й підтримуємо одне одного", – зізналася вона.

Контекст:

Волошина 16 липня занесли в базу сайта "Миротворець". В описі на сайті йдеться, що Волошина занесено в базу, зокрема, за "участь в актах гуманітарної агресії проти України, поширення російської пропаганди, участь в інформаційно-психологічній спецоперації Росії (країна-агресор і терорист) проти України". Адміністрація сайта назвала Волошина пособником російсько-фашистських загарбників і терористів і звинуватила його в замаху на суверенітет і територіальну цілісність України.

У публікації наголошують, що після ракетного обстрілу українських міст, зокрема київської лікарні "Охматдит", який скоїли російські окупанти 8 липня, Волошин заявив у своєму Instagram-блозі, що "Україна не вивозить війну". Зараз це відео недоступне, але його цитує видання Telegraf.

"Я вважаю, що потрібно бути набагато розумнішими. Ми не вивозимо цю війну зараз. Давайте будемо відвертими: не вивозимо. Страждатимуть багато людей і вмиратимуть багато людей за те, що ми не вивеземо. Потрібно бути хитрішими в цій усій грі. Тому що це гра. Потрібно зіграти за їхніми правилами. А потім в один момент потрібно зробити так, щоб вони ох...їли й за фактом вони зіграли за нашими правилами. Прорахувати ці кілька кроків не так складно. Я не розумію, чому це не робиться. Мене від цього бомбить", – сказав він тоді.

Після занесення Волошина в базу центр "Миротворець" звернувся до правоохоронних органів із проханням розглядати публікацію на сайті як заяву про вчинення блогером "усвідомлених діянь проти національної безпеки України, миру, безпеки людства й міжнародного правопорядку".