У Трускавці відкрилася виставка картин художниці Третьяк "Дорогоцінні барви життя". Фото photo icon

Експозицію розмістили в готелі Mirotel Resort & Spa, що розташований в центрі Трускавця
Фото надала пресслужба Третьяк

У Трускавці Львівської області відкрилася виставка картин української художниці Ірини Третьяк "Дорогоцінні барви життя", які були написані під час повномасштабного вторгнення країни-агресора РФ в Україну. Про це інтернет-видання "ГОРДОН" повідомили організатори виставки. 

Усі картини написані в унікальній авторській об'ємній техніці художниці. Під час створення картин Третьяк надихалася мальовничими українськими краєвидами і красою природи.

Фото надала пресслужба Третьяк

"Природа – це життя й натхнення, енергія та здоровʼя. Природа, яка страждала і плакала, була поранена і зцілена, стала жити й буяти барвами, як дорогоцінне каміння. Саме такі асоціації викликає ця серія картин", – зазначила Третьяк.

Експозицію розмістили в готелі Mirotel Resort & Spa, що розташований в центрі Трускавця. Виставку відвідали зірки українського шоу-бізнесу й політики, серед яких були українські артисти Катерина Бужинська і Михайло Грицкан. 

Фото надала пресслужба Третьяк

Контекст:

Картини Третьяк зберігають у 23 країнах світу у приватних колекціях світових знаменитостей, вони є у вигляді NFT-токенів на маркетплейсі Rarible. Художниця працює в унікальній та епатажній об'ємній техніці. За словами художниці, це витратна техніка, оскільки на одну картину йде понад 10 кг фарби. Третьяк представляла Україну на міжнародному Каннському фестивалі в межах Українських днів культури. Вона стала першою українською художницею, чиї картини презентували у вигляді токенів NFT на маркетплейсі Rarible. Ексголовнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний нагороджував художницю почесним нагрудним знаком "За сприяння війську України", а також Орденом миру.