Українське консульство в Туреччині відмовило продовжувати закордонні паспорти дітям Єгорової, яка підтримує Путіна

Єгорова, яка підтримує Путіна: Я не підтримую воєнних дій Російської Федерації на території України
Скріншот: Снежана Егорова / YouTube
Українська ведуча Сніжана Єгорова, яка проживає в Туреччині разом із трьома своїми неповнолітніми дітьми 12 березня на своєму каналі в YouTube заявила, що українське консульство в Анталії (Туреччина) відмовилося продовжувати їм закордонні паспорти.

За словами Єгорової, причиною відмови стала її підтримка дій президента країни-агресора РФ Володимира Путіна, який 24 лютого наказав російським окупаційним військам напасти на Україну.

"Хочу офіційно заявити: я, Єгорова-Грищенко Сніжана Олександрівна, мати п'ятьох дітей, громадянка України, не підтримую воєнних дій Російської Федерації на території України", – заявила ведуча на камеру після відмови у продовженні дії термінів закордонних паспортів.

Єгорова поскаржилася, що консул українського посольства Емір Рустамов після цього не змінив рішення.

Ведуча назвала відмову продовжувати паспорти її 10-, 12- та 15-річним дітям "політичним переслідуванням".

За кілька годин після публікації ролика його заблокувала адміністрація YouTube за порушення правил щодо "агресивних дій та цькування".

Контекст:

Єгорова разом із дітьми проживає в Туреччині з літа 2021 року. 26 січня Єгорова публічно зізналася, що підтримує Путіна. Після цього її старша донька, українська ведуча Анастасія Ровінська, реагуючи на заяву матері, зізналася, що не спілкується з нею понад рік і не несе відповідальності за її слова. Вона також розповіла, що в дитячому садку, куди ходить її син, після слів матері їй запропонували переїхати до РФ, а вихователька натякнула, що "доки все не минеться", дитину краще не водити.

Українська письменниця Ольга Навроцька обматюкала Єгорову у відповідь на її слова про підтримку Путіна, а актриса Римма Зюбіна заявила, що СБУ має відреагувати на заяву ведучої. Підтримку Єгоровій висловила українська режисерка Оксана Байрак, назвавши її розсудливою людиною.

22 лютого, за два дні до нападу Росії на Україну, Єгорова підтримала заяву Путіна про визнання "незалежності" тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей, підконтрольних угрупованням "ЛНР" та "ДНР".