В Ізраїлі скасували всі концерти "путінського клоуна" Сабурова. Концертне агентство засудило Путіна

Сабуров під час гастролей у США відмовився заявити, що не підтримує війни Росії проти України
Фото: my_ukraine_win / Instagram
Заплановані на кінець квітня три концерти російського коміка Нурлана Сабурова, який замовчує війну РФ проти України, в Ізраїлі скасовано. Про це 19 квітня у Facebook написав представник української діаспори у США Деніел Тонкопі. Раніше він був ініціатором скасування концерту Сабурова в Чикаго.

Тонкопі розмістив скріншот публікації концертного агентства Bezalel Events, у якому воно оголосило про відмову співпрацювати з російським коміком. На момент публікації новини сторінка концертного агентства виявилася недоступною у Facebook.

"У зв'язку з майбутніми гастролями Нурлана Сабурова ми хочемо зробити таку заяву. Ніхто зі співробітників нашої компанії не підтримував несправедливої війни, розв'язаної [російським] президентом [Володимиром] Путіним проти України. У нас є родичі та близькі друзі, які постраждали від цієї жахливої війни, за яких ми дуже хвилюємося. Було ухвалено рішення скасувати концерти Нурлана Сабурова", –  ідеться у публікації.

У концертному графіку Сабурова також указано, що його виступи в Тель-Авіві, Хайфі та Беер-Шеві скасовано.

Скріншот: nurlansaburov.com

Контекст:

Під час гастролей у США Сабуров спочатку відмовився заявити, що не підтримує війни Росії проти України у відповідь на прохання одного із глядачів. Відео розмістили на сторінці people.poland в Instagram. "Чому ти мовчиш? Висловися проти. Чому ти з'їв язик і мовчиш? Скажи, що ти проти. Якщо ти засцяв, так і скажи: "Я боюся сказати "ні", – вигукнув глядач. Сабуров зізнався, що справді боїться. "Так, так і є. У мене є сім'я, ви маєте зрозуміти, що у мене теж є свої страхи", – сказав він.

Коли українська письменниця Юлія Косівчук, котра проживає у США, на одному з концертів коміка вийшла на сцену в закривавленому білому одязі, який символізував убивство російськими окупантами мирних українських жителів, Сабуров порівняв закривавлені плями з місячними.

Після цього українська діаспора у США домоглася, щоб організатори концертів відмовилися надавати російському коміку зали. "Концерт путінського клоуна в Чикаго скасовано!" написав після цього Тонкопі.

За мовчазну підтримку російської агресії проти України Сабурова занесено до чорного списку сайта theylovewar.com, де розміщують інформацію про українських та російських діячів шоу-бізнесу і блогерів, які не засудили війни або підтримали дії керівництва Росії.