"У нього не було вибору". Loboda заявила, що Кіркорову у РФ погрожували. Співачка розповіла, чим саме

Кіркоров відкрито підтримує політику Путіна
Скріншот: fkirkorov / Instagram

Українська співачка Loboda 24 березня в інтерв'ю Раміні Есхакзай розповіла, чому російський співак Філіп Кіркоров підтримав військову агресію РФ проти України. Відео опублікували 24 березня на YouTube-каналі Ramina.

"Коли все почалося, я писала багатьом артистам, у тому числі переписувалася з Кіркоровим. Я просила не підтримувати режиму і просила зрозуміти нас, показувала кадри, відправляла відео. Він (Кіркоров. "ГОРДОН") казав, що намагатиметься це робити, що для нього це важливо, що він усе розуміє, що він розумна людина. Але потім минув час, і я думаю, що його просто нагнули, як і всіх. І в нього просто не було вибору іншого. Пригрозили забрати дітей", – сказала Loboda.

Співачка наголосила, що дітьми шантажували також російського співака Сергія Лазарєва.

Контекст:

Кіркорова занесли в базу сайта "Миротворець" за відкриту підтримку політики президента РФ Володимира Путіна й війни РФ проти України.

У січні 2022 року президент України Володимир Зеленський ввів у дію ухвалене 6 січня на засіданні Ради національної безпеки і оборони рішення про санкції проти 119 осіб, які проживають у Росії, зокрема Кіркорова.

До повномасштабного вторгнення РФ в Україну Loboda брала участь у численних російських шоу й гастролювала у РФ з концертами.

24 березня 2022 року, за місяць після повномасштабного вторгнення РФ в Україну, Loboda вперше публічно засудила війну, а також почала публікувати в мережах інформацію про те, як і чим вона допомагає Україні. У жовтні Loboda заявила, що виділить 1 млн грн на відновлення Ірпеня, а в листопаді – ще 1 млн грн.

Співачка проживає в Латвії.