В Україні розпочали проєкт адаптивного спорту для ветеранів, які втратили кінцівки під час війни

Проєкт не лише сприяє фізичному відновленню через спорт, але й відкриває нові перспективи для соціальної інтеграції ветеранів
Фото: welfare.green

В Україні стартував проєкт "Волейбол сидячи ближнє коло: адаптивний спорт і можливості для ветеранів", який підтримує наших захисників і захисниць, котрі втратили кінцівки під час війни. Про це інтернет-виданню "ГОРДОН" розповіла команда проєкту.

Ініціативу реалізують на платформі соціального краудфандингу "Соціальна країна", де кожен може долучитися або проголосувати за проєкт, що сприятиме його розвитку. Ініціатива спрямована на фізичну реабілітацію й соціальну інтеграцію ветеранів з ампутаціями нижніх кінцівок через гру у волейбол сидячи.

Цей визнаний у світі адаптивний вид спорту є ефективним є ефективним для реабілітації й передбачає командні ігри без фізичних контактів, що знижує ризики травматизму. Організатори проєкту разом з відомими спортсменами й тренерами працюють над розвитком програми, забезпечуючи ветеранів необхідними можливостями для тренувань і змагань. Ініціатива вже здобула підтримку численних організацій і громадських діячів. 

До команди проєкту входять досвідчені тренери з міжнародним досвідом. Зараз планують будівництво відкритих волейбольних майданчиків для тренувань у теплу пору року для воїнів, котрі перебувають на реабілітації у військово-медичному клінічному лікувально-реабілітаційному центрі в Ірпені й Інституті травматології та ортопедії НАМН України в Києві.

Проєкт передбачає щотижневі тренування, навчально-тренувальні збори, а також міські, регіональні й всеукраїнські чемпіонати з організованим суддівством і нагородженням переможців. Найкращі команди зможуть брати участь у міжнародних змаганнях.

Проєкт "Волейбол сидячи – ближнє коло: адаптивний спорт і можливості для ветеранів" не лише сприяє фізичному відновленню через спорт, але й відкриває нові перспективи для соціальної інтеграції ветеранів.