Вакарчук про умисні обстріли України росіянами: Ви вже програли і є банальними терористами. Перемога за нами

Вакарчук – росіянам: Ви нічого не можете протиставити нашим воїнам на полі бою
Фото: Святослав Вакарчук / Facebook
Фронтмен українського гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук 22 жовтня у Facebook розмістив фото, на яких його знято разом з українськими захисниками з 28-ї окремої механізованої бригади імені Лицарів зимового походу.

Артист у публікації прокоментував навмисні обстріли росіянами інфраструктури України.

"Тим нелюдям, що підло б'ють своїми ракетами по цивільних людях і українських містах, ми з хлопцями та дівчатами з 28-ї ОМБр імені Лицарів зимового походу можемо сказати лише одне: ви вже програли. Ви нічого не можете протиставити нашим воїнам на полі бою і є банальними, найбільшими у світі на сьогодні терористами. Перемога за нами", – написав Вакарчук.

Контекст:

Уранці 22 жовтня повітряну тривогу було оголошено по всій території України, крім окупованого Криму.

В Одеській області ворог завдав двох ракетних ударів по об'єкту енергетичної інфраструктури, троє людей постраждали. У Кіровоградській області росіяни влучили ракетами по важливих енергетичних об'єктах. У Хмельницькому після вибухів зникла електрика, влада попередила про вимкнення води. У Волинській області – кілька прильотів, частина Луцька без світла. У Рівненській області ударами пошкоджено електропідстанції, у Рівному та частині області немає світла. У Миколаївській області ворог ударив по двох об'єктах критичної інфраструктури.

Українські військові збили авіацією та засобами ППО 18 ракет, повідомили у командуванні Повітряних сил. Зокрема, ракети збили у Чернівецькій, Київській, Сумській та Чернігівській областях.

В "Укренерго" заявили, що починають вимушені вимкнення електрики.

Останніми тижнями РФ масовано обстрілює Україну. Із 10-го до 20 жовтня російські війська завдали приблизно 300 ударів із різних видів зброї по українських енергетичних об'єктах, повідомив міністр енергетики України Герман Галущенко. Унаслідок обстрілів в Україні пошкоджено приблизно 40% енергетичної інфраструктури, зазначали в Міненерго 19 жовтня.