Убивці Джона Леннона 11-й раз відмовили в достроковому звільненні

Чепмен застрелив Леннона у грудні 1980 року
Фото: ЕРА

Нове прохання про дострокове звільнення 65-річний Марк Чепмен, засуджений за вбивство легендарного учасника The Beatles Джона Леннона, зможе подати у 2022 році.

Рада з умовно-дострокового звільнення США 19 серпня відхилила апеляцію про дострокове звільнення 65-річного Марка Чепмена, засудженого за вбивство учасника групи The Beatles Джона Леннона, повідомляє видання New York Daily News.

Наступне прохання про звільнення засуджений, який відбуває покарання у виправній установі Wende (США), може подати у 2022 році.

У 2018 році Чепмену вдесяте було відмовлено в достроковому звільненні.

Чепмен застрелив Джона Леннона на Манхеттені 8 грудня 1980 року, коли музикант повертався додому зі студії звукозапису. На суді вбивця, який із 10 років був шанувальником The Beatles, заявив, що застрелив Леннона, щоб стати знаменитим.

Суд визнав Чепмена осудним і засудив до довічного ув'язнення із правом на дострокове звільнення щонайменше за 20 років.

Починаючи із 2000 року Чепмен подав уже 11 прохань про звільнення, які було відхилено. У рішенні комісії від 2000 року йшлося, що звільнення Чепмена "зменшило б серйозність його злочину і підірвало б повагу до закону".

The Beatles – британська рок-група з Ліверпуля, заснована 1960 року. До складу групи входили Джон Леннон, Пол Маккартні, Джордж Гаррісон і Рінго Старр. The Beatles припинили спільну роботу 1970 року, після розпаду кожен із музикантів продовжив сольну кар'єру.