Вдова соліста "Хору Турецького" Бориса Горячева народила доньку за три місяці після смерті чоловіка

Борис Горячев та Наталія Шацька прожили разом шість років, їхній старшій доньці Єві два роки

Фото: nataliyashatskaya / Instagram

Наталія Шацька, вдова соліста російського гурту "Хор Турецького" Бориса Горячева, який помер улітку цього року від коронавірусу, народила другу доньку. Про це вона повідомила 21 жовтня на своїй сторінці в Instagram.

"Тепер я двічі мама. Ми так хотіли, щоб була дівчинка-терези, як тато! Як же чудово, що так і вийшло. І попри те, що по життю я затятий скептик, сьогодні мені дуже хочеться вірити в [американського психолога] Майкла Ньютона, споріднені душі та їхні подорожі. Ласкаво просимо у цей світ, моя маленька крихітко", – написала Шацька.

Контекст:

Горячев народився 7 жовтня 1971 року. Закінчив Хорове училище імені Свєшнікова, вступив до Московської консерваторії, звідки пізніше перевівся на відділення хорового диригування Музично-педагогічного інституту імені Гнесіних. Він був учасником "Хора Турецкого" з 2003 року.

15 липня 2021 року Горячев помер від наслідків коронавірусної інфекції. Йому було 49 років. Горячев та Шацька прожили разом шість років, два роки тому у них народилася дочка Єва.

"Хор Турецкого" створив наприкінці 1980-х хормейстер і продюсер Михайло Турецький. Колектив до смерті Горячева нараховував 12 солістів і був одним із найзатребуваніших у Росії. У їхньому репертуарі – світова класика, рок, опера, джаз, народна і популярна музика. Артисти виконують композиції більше ніж 10 мовами світу, зокрема а капела.

У лютому 2021 року Міністерство культури та інформаційної політики України занесло чотирьох учасників "Хору Турецького" до переліку осіб, які загрожують національній безпеці держави, серед них був Горячев.

Раніше у цей список занесли п'ятьох учасників "Хору Турецького"Костянтина Кабанова, Павла Берднікова, Олексія Александрова, Олега Бляхорчука, Михайла Кузнєцова. Усі вони влітку 2020 року виступали в окупованому Криму. Бориса Горячева, який помер 15 липня, в українських санкційних списках не було.