"Віддані, професійні, чуйні". Гапчинська розповіла, як лікарі "Охматдиту" врятували її синові руку

Гапчинська зізналася, що безмежно вдячна лікарям "Охматдиту"
Фото: Churikov Vasyl / Facebook

Українська художниця Євгенія Гапчинська 9 липня розмістила в Instagram пост на підтримку київської дитячої лікарні "Охматдит", яка за день до цього зазнала ракетного обстрілу російських окупантів.

"Це мій син у корпусі, що зруйнували руські тварі. У вересні минулого року лікарі "Охматдиту" врятували його руку. Віддані, професійні, чуйні. Безмежно вдячна", – написала вона.

Фото: e.gapchinska / Instagram

Контекст:

8 липня країна-агресор Росія здійснила масовану ракетну атаку на Україну. Під ударами були Київ, Дніпро, Кривий Ріг, Слов'янськ і Краматорськ.

Як повідомив командувач Повітряних сил Збройних сил України Микола Олещук, російські окупанти атакували Україну 38 ракетами різних типів. 30 із них удалося збити. За даними Генштабу ЗСУ станом на ранок 9 липня, протягом доби терористи завдали по території України шістьох ракетних ударів із застосуванням 51 ракети.

Значні пошкодження зафіксували у столиці, удару завдали, зокрема, по будівлі "Охматдиту". Також у Києві є влучання в житловий будинок у Шевченківському районі, один із під'їздів зруйновано. Частково зруйновано бізнес-центр у Солом'янському районі, житлову п'ятиповерхівку – у Голосіївському, медичний центр Adonis  у Дніпровському, економічний коледж – у Святошинському районі.

За останньою інформацією, унаслідок масованої ракетної атаки в Україні загинуло 38 людей, із них четверо дітей, 190 осіб дістали поранення. Дані й далі оновлюють.