"Вона мала народитися 18 лютого". Петрожицька розповіла про викидень

Петрожицька: В той момент і кілька років після цього здавалося, що це кінець
Фото: petrozhitskaya / Instagram
За словами 29-річної української актриси Дар'ї Петрожицької, вона розповіла свою історію для того, щоб показати іншим жінкам, що викидень – це ще "не кінець життя". Актриса підкреслила, що сама зрозуміла це не відразу, бо щороку в імовірний день народження дитини думала про те, скільки років їй могло б виповнитися.

29-річна українська актриса Дар'я Петрожицька втратила дитину на третьому місяці вагітності. Її батьком був зараз уже ексчоловік Олексій Петрожицький. Про це вона розповіла в інтерв'ю ведучій Маші Єфросиніній, яке 12 лютого вийшло на її YouTube-каналі.

За словами Петрожицької, вона завагітніла, коли була студенткою четвертого курсу Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені Карпенка-Карого.

Актриса розповіла, що викидень трапився, коли вона поїхала відвідати свою маму в Чернігів.

"Мене так трясло в маршрутці. Заболів живіт. Надвечір забрала "швидка", а о 3.00 почалася кровотеча. Коли стався викидень – це була ніч, мені вкололи наркоз. Уранці я прокидаюся і розумію, що все",  поділилася вона спогадами.

Актриса зізналася, що розповіла свою історію для того, щоб підтримати жінок, яким доведеться пережити подібне.

"Це не кінець життя. Тому що мені в той момент і кілька років після цього здавалося, що це кінець. Я святкувала день народження цієї дитини. Вона мала народитися 18 лютого, і я щороку про це думала: "Зараз моїй дитині було б стільки-то років". Цього не треба робити. Так сталося, отже, так треба було", – зізналася вона.

Петрожицька підкреслила, що за п'ять років їй було простіше розлучатися з чоловіком завдяки тому, що у них не було дітей.

"Тому що ми думали б про те, як зберегти наш шлюб заради дитини. А я вважаю, що це неправильно. Бо якщо є якесь нерозуміння у пари... А у нас це була байдужість, і від цієї байдужості стає нецікаво", – підсумувала вона.

Відео: Маша Єфросинина / YouTube

Петрожицька здобула широку популярність завдяки ролі Лізи в серіалі "Папік". Вона народилася 1991 року в Чернігові.

У 2012 році закінчила Київський національний університет театру, кіно і телебачення імені Карпенка-Карого за фахом "актор театру і кіно".

У шлюбі з однокурсником Олексієм Петрожицьким прожила п'ять років. На момент реєстрації шлюбу їй було 20 років. Пара розписалася після того, як актриса втратила дитину.