"Він цінував і любив мою маму". Донька Фаріон розповіла про чоловіка, який був "найбільшим коханням" у житті її матері

Фаріон розлучилася з батьком своєї дочки 2010 року
Фото: Ірина Фаріон Наша перемога – неминуча / Facebook

Екснардепка й мовознавиця Ірина Фаріон була у стосунках із чоловіком, який її цінував і кохав. Про це в інтерв'ю, опублікованому 14 серпня на YouTube-каналі ТСН, розповіла її донька Софія Семчишин.

"Вона була дуже красивою жінкою. І на похоронах озвучив священник, що вона прощається з найбільшим коханням свого життя. Кого малося на увазі?" – запитала в Семчишин журналістка Соломія Вітвіцька.

"Розумієте, ось це найбільше кохання її життя – я про нього ніколи нікому не скажу, бо це кохання її життя", – відповіла дочка Фаріон.

"Яким був чоловік поруч із такою сильною, неймовірно харизматичною жінкою? Зазвичай, здається, що важко чоловікові бути поруч із такою сильною жінкою", – уточнила Вітвіцька.

"Йому не було важко, він теж був сильним чоловіком. Я йому вдячна за те, що він цінував і любив мою маму", – сказала Семчишин.

У цьому самому інтерв'ю донька Фаріон заявила, що слідчих здивував вигляд квартири її матері.

Контекст:

Фаріон була нардепкою від партії "Свобода" із 12 грудня 2012 року до 27 листопада 2014 року. Після цього викладала, вела активну громадську діяльність. У листопаді 2023 року СБУ відкрила кримінальне провадження через її висловлювання й публікації.

Увечері 19 липня у Львові з вогнепальної зброї стріляли у Фаріон. За інформацією ЗМІ, коли вона вийшла з дому, чоловік 20–25 років підбіг і вистрілив їй у голову. За кілька годин у Львівській ОВА повідомили, що Фаріон померла, незважаючи на зусилля медиків. У поліції кваліфікували злочин як умисне вбивство.

У МВС назвали дві головні версії вбивства Фаріон – громадська й політична діяльність, особиста неприязнь. У відомстві не відкинули також "російського сліду". 21 липня поліція оголосила в розшук чоловіка, який може бути причетним до вбивства. За даними ЗМІ, він приходив у двір будинку, де мешкала Фаріон, щодня, крім суботи й неділі, в однаковому одязі, у дні, які передували вбивству, його зафіксували камери.

Про те, що 25 липня у Дніпрі затримали підозрюваного в убивстві Фаріон, повідомив президент України Володимир Зеленський. У МВС розповіли, що затриманий – 18-річний житель Дніпра, під час підготовки до злочину він орендував щонайменше три квартири у Львові. Слідство вважає вбивство замовним, а затриманого – виконавцем.

26 липня Галицький райсуд Львова обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на два місяці (до 22 вересня) без права внесення застави. У суді він не визнав своєї провини.

Софія Семчишин – дочка Фаріон від шлюбу з Остапом Семчишиним. Подружжя розлучилося 2010 року. Особистого життя після розлучення Ірина Фаріон не афішувала.