Волочкова здала розташування військової частини окупантів, по якій били дрони під час атаки на Москву

InformNapalm висловила "сувору подяку" російській балерині-коригувальниці Волочковій
Фото: volochkova_art / Instagram
Російська балерина Анастасія Волочкова 30 травня в Instagram Stories, скаржачись на дрони, які атакували столицю країни-агресора РФ Москву, водночас повідомила про розташування військової частини поряд із її будинком у селі Ніколо-Урюпіно. На це звернула увагу редакція міжнародної розвідувальної спільноти InformNapalm у своєму Telegram-каналі.

"Ой, люди добрі, дві години тому я прокинулася від таких просто жахливих вибухів. У нас поруч просто в Ніколо-Урюпіно ця військова частина", – заявила балерина після атаки безпілотників. Невдовзі вона видалила публікацію, але її розтиражували російські пропагандистські Telegram-канали.

"Міжнародна розвідувальна спільнота InformNapalm висловлює "сувору подяку" російській балерині-коригувальниці Волочковій, яка мешкає за адресою: Московська область, село Ніколо-Урюпіно, вулиця Академіка Зусика, 15, яка знайшла можливість передати інформацію, що вранці чула вибухи дронів, а також, що неподалік від неї знаходиться військова частина, – ідеться в публікації. – Завдяки цим даним ми встановили, що будинок Волочкової знаходиться на відстані 1,5 км від російської в/ч №11105-2 (інженерний батальйон, архів), який дислокується за адресою: Московська область, Інженерний-1".

Волочкова підтримує війну РФ проти України й політику президента країни-агресора Росії Володимира Путіна. Її занесли в базу сайта "Миротворець" за свідоме порушення державного кордону України 2014 року.

Контекст:

Мер Москви Сергій Собянін заявив 30 травня, що столицю країни-агресора РФ атакували дрони о 8.21 за місцевим часом. За його твердженнями, постраждалих немає, у кількох будинках – незначні пошкодження. Пізніше він уточнив, що по медичну допомогу звернулося двоє людей. ЗМІ повідомили про кілька пошкоджених будівель у місті.

За даними Telegram-каналу Shot, у повітряній атаці на Москву застосували понад 30 безпілотників: 19 із них нібито збили на підльоті до міста. Міністерство оборони країни-агресора стверджує, що БПЛА нібито було всього вісім і всі їх "уразили".

У МЗС РФ пригрозили Україні "найжорсткішими заходами" після атаки БПЛА на Москву.

Для України на тлі останніх масованих ракетних ударів РФ те, що відбувається в Москві, – це "третьорядна й малоцікава подія", заявили в Офісі президента. Радник глави ОПУ Михайло Подоляк припустив, що дрони, які атакували Москву, можуть бути російськими. "Можливо, не всі дрони готові атакувати Україну й хочуть повернутися до своїх творців", – зазначив він.