Засуджений на 10 років за зґвалтування актор Косбі достроково вийшов на свободу після скасування обвинувального вироку

Косбі: Особлива подяка Верховному суду Пенсильванії за дотримання законності
Фото: ЕРА
Верховний суд Пенсильванії (США) скасував вирок 83-річному американському комікові Біллу Косбі, якого 2018 року засудили на 10 років у справі про зґвалтування, – актор покинув місце ув'язнення достроково. Про це 1 липня повідомило видання New York Post.

Суддя ухвалив рішення про скасування обвинувального вироку у зв'язку з тим, що акторові "було відмовлено у справедливому судовому розгляді" – обвинувальний вирок було ухвалено з порушенням домовленості, досягнутої актором із прокуратурою. Нова постанова суду також забороняє повторний розгляд справи.

Косбі після звільнення на своїй сторінці у Twitter оприлюднив заяву.

"Я ніколи не змінював ні своєї позиції, ні своєї історії. Я завжди відстоював свою невинуватність. Спасибі всім моїм фанатам, прихильникам і друзям, які підтримали мене в цьому випробуванні. Особлива подяка Верховному суду Пенсильванії за дотримання законності", – написав він.

Контекст:

У вересні 2018 року американському акторові Біллу Косбі суд Пенсильванії призначив покарання у вигляді 10 років позбавлення волі за обвинуваченням у сексуальних домаганнях і зґвалтуванні. Інцидент, який розглядав суд, стався 2014 року, – потерпіла Андреа Костанді заявила, що Косбі зґвалтував її у своєму будинку, напоївши снодійним. Перед цим інші жінки звинувачували Косбі в тому, що він давав їм сильне снодійне і потім ґвалтував.