Засудженого до 30 років за торгівлю людьми репера R. Kelly визнали винним у зберіганні дитячої порнографії і насильстві над неповнолітніми

R. Kelly зможе вийти на волю у 85 років
Фото: rkelly.fan.page / Instagram
Американського репера R. Kelly, засудженого влітку 2022 року до 30 років позбавлення волі за злочини сексуального характеру і торгівлю людьми, визнали також винним у сексуальному насильстві над неповнолітніми і зберіганні дитячої порнографії.

Про це 14 вересня повідомило видання The Guardian із посиланням на рішення федерального суду. Загалом суд ухвалив вироки за шістьма пунктами із 13 висунутих артисту обвинувачень.

Контекст:

R. Kelly став відомим у 1990-х роках як виконавець пісень у стилі R'n'B. Співак є володарем трьох "Греммі". Одна з найпопулярніших його композицій – I Believe I Can Fly, яка стала саундтреком до фільму "Космічний джем".

У вересні 2021 року суд визнав артиста винним у сексуальній експлуатації жінок та неповнолітніх дівчат. Співаку загрожувало покарання аж до довічного ув'язнення. 45 свідків обвинувачення заявили про сексуальне та фізичне насильство з боку R. Kelly. За їхніми твердженнями, обвинувачений тримав їх під замком і шантажував. Деякі жертви на момент скоєння злочину були неповнолітніми.

У червні 2022 року федеральний суд Брукліна засудив 55-річного артиста до 30 років ув'язнення.