"Знайти мету, заради якої живеш у музиці, дуже важливо". Вакарчук розповів, як пише свої хіти

Вакарчук: Я завжди оцінюю так – якщо мені хочеться побігти за інструментом і це записати, то моя душа вже із цим зрезонувала
Фото: Святослав Вакарчук / Facebook

Фронтмен українського гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук в інтерв'ю своїй колезі, українській співачці Тіні Кароль, розповів, як працює над створенням своїх пісень. Запис їхньої розмови опублікували 26 вересня на YouTube-каналі авторського проєкту артистки "Дім звукозапису".

"Якщо говорити про музику чи пісні, ти маєш якусь ідею – чи то це мелодія, чи то це тексту кусочок. Він тобі приходить у голову, і ти відчуваєш у цьому якусь енергію. Я завжди оцінюю так – якщо мені хочеться побігти за інструментом і це записати, значить, моя душа вже із цим зрезонувала і воно варте уваги моєї як музиканта, композитора. І значить, є сенс працювати над цим, щоб віддати це далі людям", – розповів Вакарчук.

Він додав, що коли тільки починав кар'єру артиста, він мав бажання писати таку музику, яку йому самому хотілося б слухати й отримувати таке ж задоволення, яке він отримував від пісень, на яких ріс.

"Знайти мету, заради якої ти живеш у музиці, дуже важливо. Я б радив, щоб ця мета була пов'язана з музикою, зі створенням, а не з прорахунком", – сказав Святослав Вакарчук.

Він додав, що творчість повинна мати найвище призначення.

"Це щось, що ти відчуваєш. Воно скрізь і тільки в тобі, якось так", – резюмував він.

Контекст:

Вакарчук народився у Мукачеві (Закарпатська область) 1975 року. 1994 року він приєднався до колективу "Клан тиші", замінивши Андрія Голяка. 12 жовтня 1994 року гурт змінив назву на "Океан Ельзи", а Вакарчук став лідером музичного колективу.

Після 2014 року Вакарчук разом із колективом виступає перед українськими захисниками на передовій, а також дає благодійні концерти за кордоном на підтримку ЗСУ.