Чим зайняти дитину під час карантину

Під час карантину необхідно зберігати спокій
Фото: depositphotos.com

На час введення в Україні карантинних заходів школярів та дітей дошкільного віку відсторонять від відвідування освітніх закладів із 12 березня до 3 квітня. 

Дитяча психологиня Марія Моря в інтерв'ю ТСН порадила батькам на час карантину, який ввели розпорядженням Кабінету Міністрів України від 12 березня і який триватиме до 3 квітня, по можливості розподілити між собою чергування, зберігати спокій і встановити ліміти на використання інтернету.

"Наприклад, якщо дружать три дівчинки, то спершу за ними доглядає мама однієї з них, потім – тато іншої, і так по черзі", – пояснила психологиня ідею розподілу чергувань.

Вона підкреслила, що батькам треба пояснити дітям різницю між канікулами і карантином, ознайомивши їх із принципами профілактики зараження під час епідемії.

Перераховуючи варіанти дозвілля, психологиня порадила звернути увагу на настільні ігри, запропонувати дітям цікаву книгу і подбати про достатню фізичну активність.

В інтерв'ю ТСН глава департаменту науки та освіти Київської міської державної адміністрації Олена Фиданян розповіла, що припинення навчального процесу у зв'язку з карантином також торкнеться мистецьких та спортивних шкіл.

За словами старшокласників, ідеться в сюжеті ТСН, після введення в Україні карантину в них з'явиться більше часу на самоосвіту.

Відео: ТСН / YouTube

Аналогічні карантинні заходи запроваджували у країні у 2009 році – у зв'язку з епідемією грипу у дев'яти областях країни на три тижні припинили роботу всіх навчальних закладів.

Спалах коронавірусної інфекції COVID-19 виник у грудні 2019 року в китайському Ухані.

30 січня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила спалах коронавірусу SARS-CoV-2, який спричиняє хворобу COVID-19, медичною надзвичайною ситуацією, що має міжнародне значення. 24 лютого у ВООЗ припустили, що вірус може спричинити пандемію, а 9 березня назвали її цілком реальною.

Станом на початок доби 11 березня в Китаї від коронавірусу померло 3158 осіб, кількість підтверджених випадків зараження коронавірусом зросла до 80 778. За даними ВООЗ, станом на 10 березня за межами Китаю зареєстровано 32 778 випадків інфікування у 109 країнах, 872 людини померли.

В Україні зафіксовано один випадок зараження. Ще у 41 пацієнта захворювання не підтвердили, один зразок наразі на стадії дослідження, повідомили у пресслужбі МОЗ 11 березня.

11 березня Кабінет Міністрів України затвердив заходи протидії загрозі епідемії коронавірусної інфекції в Україні з метою недопущення поширення COVID-19.