Джолі – 45! Цікаві факти про актрису

Джолі приховує особисте життя й віддає перевагу натякам
Фото: EPA

4 червня голлівудська актриса Анджеліна Джолі святкує 45-річчя. "ГОРДОН" розповідає незвичайні факти з біографії іменинниці.

Після народження прізвище актриси було Войт. Але вона відмовилася від нього, оскільки не могла пробачити і зрозуміти батька, актора Джона Войта, який покинув сім'ю за кілька років після народження дочки.

Анджеліна Джолі має змішане походження. У неї є предки зі США, Канади, Словаччини, Нідерландів та Німеччини. Актриса – громадянка США й Камбоджі. В останній країні Джолі проводить благодійну діяльність. Свою стрічку "Спочатку вони вбили мого батька" (2017) вона присвятила саме цій країні.

Фото: EPA

Із дитинства Джолі приваблювали містика й потойбічне життя. У дев'ять років вона мріяла відкрити власне похоронне бюро. А в підлітковому віці почала експериментувати з різними наркотичними препаратами. Саме тоді на тілі Джолі почали з'являтися татуювання. Експерименти із забороненими речовинами вона залишила в минулому, а татуювання робила й далі. Усю спину актриси вкрито секретною сакральною символікою. Усього на тілі Джолі понад 20 татуювань. Зокрема, на лівому плечі актриси вказано координати місць народження її шістьох дітей.

У Джолі троє дітей від колишнього чоловіка та колеги Бреда Пітта і троє прийомних.

На весіллі з першим чоловіком, актором Джонні Лі Міллером, Джолі з'явилася у футболці, на якій написала ім'я нареченого власною кров'ю. Після пошуків образу і стилю, під час яких актриса була і блондинкою, і брюнеткою, вона повернула натуральний колір волосся – темно-русявий. У Джолі з дитинства діагностували короткозорість, тож вона регулярно носить контактні лінзи. Вона шульга.

Фото: EPA

Хобі актриси – польоти. У Джолі є ліцензія пілота. Також вона сомельє і винороб. Джолі виробляє рожеве вино під маркою Pink Floyd.

Анджеліна Джолі 2015 року випустила стрічку "Біля моря", в якій разом із тоді ще чоловіком Бредом Піттом виконали головні ролі. Джолі показала пару, яка переживає кризу стосунків. Незабаром після виходу фільму актори розірвали стосунки й офіційно розлучилися. Джолі вважає за краще приховувати подробиці особистого життя й частіше говорить натяками. Завдяки цьому вона залишається однією з найзагадковіших людей сучасного Голлівуду.