Міжнародні перекази: як заощадити на комісії?

SWIFT є глобальною системою, яку зараз використовують у більш ніж 210 країнах
Фото: zen.com
Здається, що міжнародні перекази коштів обов'язково супроводжують великі комісії. Однак є багато різних способів для переказу грошей за кордон. Головне – знайти найвигідніший для себе, відповідно до потреб і можливостей. Порівняймо окремі варіанти міжнародних грошових переказів за допомогою програми ZEN.COM.

Міжнародні перекази SWIFT і SEPA

Системи міжнародних переказів SWIFT і SEPA вважають найпопулярнішими у світі, вони мають деякі відмінності.

SEPA – внутрішньоєвропейська система, яка забезпечує платежі в євро без обмежень суми в межах Єврозони. Платежі SEPA здійснюють між 28 країнами ЄС, а також Норвегією, Ісландією, Швейцарією та Ліхтенштейном, які є членами Шенгенської зони. Щоб зробити переказ, достатньо знати номер рахунку одержувача (IBAN). За переказ SEPA банки стягують ту саму комісію, яку б вони стягували під час транзакції всередині країни. А гроші зазвичай приходять упродовж доби.

SWIFT є глобальною системою, яку зараз використовують у більш ніж 210 країнах. Міжнародні перекази за допомогою системи SWIFT – це зручний спосіб переказати кошти за кордон зі свого рахунку на рахунок фізичної чи юридичної особи. Оскільки SWIFT використовують для платежів у всьому світі, вихідну валюту необхідно конвертувати у валюту призначення. Тривалість оброблення платежу може варіюватися від одного до п'яти днів.

*Міжнародні перекази з Європи в Україну в системі SEPA доступні поки клієнтам кількох банків. Приєднання України до Єдиної зони платежів до євро (SEPA) – у процесі.

**Нацбанк України з 5 жовтня 2022 року запровадив заборону на P2P перекази (для населення) з гривневих рахунків на рахунки в іноземних банках. Міжнародні фінансові операції доступні для власників валютних карток.

Особливості міжнародних переказів коштів на картки MasterCard®

Потрібно переказати гроші миттєво? Позбавтеся зайвих переживань, особливо під час критичної ситуації. Довірте питання ZEN.COM – фінтех-помічнику у вашому смартфоні. Застосунок для швидких грошових переказів працює цілий рік, цілодобово й без перерви на вихідні.

Усередині програми ZEN.COM тепер можна робити міжнародні перекази на будь-яку картку MasterCard®. Нова опція відкриває можливість здійснювати міжнародні грошові перекази на картки MasterCard® різних фінансових установ в одній із 28 валют, які підтримує застосунок. Комісія становить 1% від суми переказу, незалежно від обраного плану.

ZEN.COM – інноваційна фінтех-компанія, яка забезпечує швидкі перекази коштів у всьому світі. Окрім цього, клієнти ZEN.COM можуть безплатно* знімати готівку з карток ZEN MasterCard в Україні й за кордоном, швидко обмінювати гроші за вигідними курсами і проводити розрахунки в іноземній валюті без додаткових банківських комісій. Усі операції здійснюються за допомогою зручної мобільної програми, яка робить ZEN.COM популярним серед користувачів, котрі цінують простоту, безпеку і швидкість розрахунків.

*Доступно для власників карток Gold, Platinum і Titanium, без перевищення місячного ліміту відповідно до обраного плану.