Типи натяжних стель і їхні особливості

Фото: nova-stelya.kyiv.ua

Задумуючись про встановлення натяжних стель, багато хто звертає увагу на ціну такого рішення. Вартість залежить від різних чинників: це і тип матеріалу, і складність дизайну, і площа приміщення. Щоб зробити обґрунтований вибір, важливо розуміти, які є варіанти натяжних стель і чим вони відрізняються. У цій статті про натяжні стелі від Nova Stelya цін ми не розписуватимемо, але розглянемо основні типи натяжних стель, їхні особливості та вплив на загальну вартість встановлення.

Текстура й матеріали

Залежно від дизайну, натяжні стелі можна підбирати будь-які, адже це матеріал, котрий має великий асортиментний ряд і доступний для будь-яких дизайнерських рішень. За текстурою виділяють матові та глянцеві натяжні стелі, які мають свої переваги й недоліки, пропонуємо коротко з ними ознайомитися:

  • Матові: переваги – не відбивають світла, створюють спокійну й стриману атмосферу, ідеально підходять для класичних інтер'єрів; недоліки – можуть виглядати менш ефектно в сучасних інтер'єрах, складніше очищаються від забруднень;
  • Глянцеві: переваги – візуально збільшують простір, додають кімнаті яскравості й сучасності; недоліки – на поверхні можуть бути помітні подряпини й плями, потребують частого догляду.

Найбільший вплив на ціну має не текстура (різниця тут незначна), а матеріал, із якого виготовляють натяжні стелі. Це може бути ПВХ (полівінілхлорид) або ж спеціальні тканинні полотна (вони є більш екологічними, а також дорожчими).

Фото: nova-stelya.kyiv.ua

Кольорові рішення

Важливо зазначити, що за допомогою натяжних стель, можна реалізувати будь-яку ідею, адже кольорів матеріалу є неймовірна кількість і вдалі їхні комбінації допоможуть повністю перевтілити кожну вашу кімнату. Це не впливає на цінову політику, лише на кінцевий результат вашого ремонту.

У доборі кольору для натяжних стель працюють ті ж самі загальні правила кольору: світлий дасть змогу візуально збільшити простір, темні кольори додадуть атмосфери й допоможуть структурувати простір, а кольорові вставки можуть зробити бажані акценти.

Фото: nova-stelya.kyiv.ua

Дизайнерські можливості

Дизайнерські можливості натяжних стель дають змогу створювати унікальні інтер'єри. Ви можете обрати фотодрук для персоналізованих зображень, багаторівневі конструкції для динаміки простору, інтегроване підсвічування для атмосферного освітлення, або комбінувати різні текстури й матеріали для оригінальних ефектів. Це рішення допомагає підкреслити стиль і додати приміщенню індивідуальності.