Інтерв'ю із Jah Khalib на YouTube-каналі "В гостях у Гордона". Трансляція

Інтерв'ю із Jah Khalib записали на початку листопада
Скріншот: В гостях у Гордона / YouTube
Сьогодні на YouTube-каналі "В гостях у Гордона" відбулася трансляція інтерв'ю з казахстанським репером і продюсером Jah Khalib. Інтерв'ю з виконавцем засновник інтернет-видання "ГОРДОН" Дмитро Гордон записав 2 листопада в Києві.

Jah Khalib (справжнє ім'я Бахтіяр Мамедов) народився в 1993 році в Алмати (Казахстан) у сім'ї азербайджанця і казашки. Із дитинства захоплювався репом. Навчався в музичній школі за класом саксофона та Казахській національній консерваторії імені Курмангази на факультеті музикознавства та менеджменту (не закінчив її).

Спочатку працював як бітмейкер і саунд-продюсер із багатьма казахстанськими реперами, а у 2014 році почав випускати власні треки, серед найвідоміших – "Лейла", "Медина", "Созвездие ангела", "Если че, я Баха", "Мамасита" та інші. Jah Khalib випустив три сольні альбоми – "Если че, я Баха" (2016), "E.G.O." (2018) и "Выход в свет" (2019).

Музикант зараз живе в Києві. Він записав кілька треків з українськими виконавцями – "Кохаю" з Джамалою та "По льду" з Maruv.