Запуск корабля SpaceX з астронавтами на борту, друга спроба. Трансляція

27 травня керівники польотів вирішили відкласти старт
Фото: ЕРА
30 травня приватна компанія SpaceX і Національне аерокосмічне агентство США NASA зробить другу спробу скерувати на орбіту пілотований корабель Crew Dragon. На МКС мають вирушити два астронавти NASA – Роберт Бенкен і Дуглас Герлі. 27 травня погода завадила запуску ракети-носія Falcon 9. Трансляцію з Космічного центру імені Кеннеді у штаті Флорида NASA вело в YouTube.

Запуском Falcon 9 США відновлюють програму пілотованих польотів, перервану у 2011 році із закінченням програми шатлів. Уперше в історії люди полетять у космос на ракеті, розробленій приватною компанією.

Запуск мав відбутися 27 травня о 16.33 за місцевим часом (23.33 за київським часом). Рішення про скасування ухвалили за 16 хвилин до старту. Причиною назвали несприятливі погодні умови на траєкторії польоту.

Наступне вікно для запуску Falcon 9 відкривається 30 травня о 15.22 за місцевим часом (22.22 за Києвом). Сильні грози в районі космодрому спостерігали ввечері 29 травня, за прогнозом, сьогодні також імовірні грозові явища, але є тенденція до поліпшення погоди.