Дата перемоги України, агенти КДБ/ФСБ. Інтерв'ю Гордона з Григорієм Омельченком. Трансляція G

Гордон і Омельченко обговорять ситуацію в Україні й на Близькому Сході
Фото: Сергій Крилатов / Gordonua.com (архів)

На YouTube-каналі "В гостях у Гордона" транслюють інтерв'ю з генерал-лейтенантом СБУ у відставці, ексдепутатом Верховної Ради Григорієм Омельченком.

У програмі засновник інтернет-видання "ГОРДОН" Дмитро Гордон та Омельченко обговорять:

  • ситуацію на Близькому Сході, ракетний удар Ірану по території Ізраїлю й можливу відповідь на нього;
  • тероризм і як з ним боротися;
  • чи є російські агенти серед представників колишньої й нинішньої української влади;
  • чи співпрацювали з радянськими й російськими спецслужбами експрезидент України Віктор Янукович і експрем'єр Микола Азаров;
  • війну Росії проти України й те, коли вона закінчиться.

Омельченко народився 1951 року в Полтавській області. Закінчив юридичний факультет Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Кандидат юридичних наук.

У 1970–1980-х роках працював у слідчому відділі МВС. У 1992–1994 роках очолював відділ боротьби з корупцією й організованою злочинністю в Головному управлінні військової контррозвідки СБУ.

П'ять разів його обирали народним депутатом України (останнього разу – 2007 року), у Верховній Раді V й VI скликань входив до фракції Блоку Юлії Тимошенко ("Батьківщина"), але 2009 року зі скандалом вийшов із неї.

2010 року тодішній президент України Віктор Ющенко надав Омельченку звання Героя України "за визначні особисті заслуги в утвердженні незалежної Української держави, самовідданість у відстоюванні конституційних прав і свобод громадян України, багаторічну плідну законодавчу та громадсько-політичну діяльність".