Другий півфінал "Євробачення 2023". Трансляція шоу

У другому півфіналі з позаконкурсними номерами виступили українські артисти Яремчук, Otoy і Дзюнька
Фото: Євробачення Україна / Facebook
11 травня о 22.00 за київським часом у Ліверпулі (Великобританія) від імені України відбувся другий півфінал міжнародного пісенного конкурсу "Євробачення 2023", участь у якому взяли представники 16 країн. Трансляцію шоу вели на офіційному YouTube-каналі "Євробачення" й на каналі "Євробачення Україна | Eurovision Ukraine official" у YouTube.

Учасники другого півфіналу

  1. Данія (Reiley із треком Breaking My Heart).
  2. Вірменія (Brunette із піснею Future Lover).
  3. Румунія (Теодор Андрей із треком D.G.T. (Off and On).
  4. Естонія (Alika з піснею Bridges).
  5. Бельгія (Gustaph із композицією Because Of You).
  6. Кіпр (Ендрю Ламбрус із треком Break A Broken Heart).
  7. Ісландія (Diljá з піснею Power).
  8. Греція (Віктор Вернікос із треком What They Say).
  9. Польща (Blanka з піснею Solo).
  10. Словенія (Joker Out із композицією Carpe Diem).
  11. Грузія (Iru з піснею Echo).
  12. Сан-Марино (Piqued Jacks із треком Like An Animal).
  13. Австрія (Teya & Salena з піснею Who The Hell Is Edgar?).
  14. Албанія (Albina & Familja Kelmendi з піснею Duje).
  15. Литва (Моніка Лінкіте з треком Stay).
  16. Австралія (Voyager із композицією Promise).

Ведучі шоу

Ведучими шоу стали фронтвумен українського гурту The Hardkiss Юлія Саніна, ірландський комік і постійний коментатор "Євробачення" Грем Нортон, британська співачка Ханна Веддінгем і британська телеведуча, модель і вокалістка Аліша Діксон.

Як Україну представлено на конкурсі

"Євробачення 2023" проводять у Ліверпулі (Великобританія) від імені України, представники якої – український гурт Kalush Orchestra – посіли перше місце на "Євробаченні 2022" в Турині (Італія). 17 червня 2022 року Європейська мовна спілка заявила, що конкурс не можна проводити в Україні, оскільки у країні триває війна.

У другому півфіналі в інтервал-актах із позаконкурсними номерами виступили представниця України на "Євробаченні 2014" Марія Яремчук, український репер і волонтер Otoy, чий брат загинув, захищаючи "Азовсталь", а також українська співачка, учасниця "Дитячого Євробачення 2022" Злата Дзюнька.

Контекст:

Україну на "Євробаченні 2023" представляє гурт Тvorchi з піснею Heart of Steel. Вони виступатимуть одразу у фіналі конкурсу як представники країни, яка перемогла на попередньому "Євробаченні".

Фінал "Євробачення 2023" заплановано на 13 травня. Окрім учасників з України, у ньому виступатиме 20 фіналістів, яких оберуть за підсумками двох півфіналів, а також представники "великої п'ятірки" (Великобританія, Німеччина, Іспанія, Італія і Франція головні спонсори "Євробачення", представники цих країн виходять у фінал автоматично).

Список переможців першого півфіналу опубліковано тут.