Садовий, львівська корупція, Бандера, "Свобода", мордобої в Раді, суди. Інтерв'ю Гордона з Ігорем Васюником. Трансляція

Інтерв'ю з Васюником записали 14 жовтня, воно тривало понад дві години
Фото: Ростислав Гордон / Gordonua.com
На YouTube-каналі засновника інтернет-видання "ГОРДОН" Дмитра Гордона вийшло інтерв'ю з колишнім народним депутатом України, кандидатом в мери Львова Ігорем Васюником. Розмову записали 14 жовтня, вона тривала понад дві години. Під час інтерв'ю Васюник говорив про заняття бізнесом, роботу в НАК "Нафтогаз України" і Верховній Раді, про бійки в парламенті, своє ставлення до представників українського національно-визвольного руху середини XX століття Степана Бандеру та Романа Шухевича, українську мову, війну на Донбасі, повернення окупованих територій, а також про те, чому йде в мери Львова, і про свого суперника на місцевих виборах, чинного градоначальника Андрія Садового.

Ігор Васюник народився 1969 року у Львівській області. Закінчив Львівський державний університет імені Івана Франка (спеціальність планування народного господарства), Львівський інститут менеджменту (спеціальність менеджмент організацій) та Національну академію державного управління при Президентові України (спеціальність державне управління).

Васюник у 1990-х – на початку 2000-х займався бізнесом. У 2005–2006 роках був заступником голови правління, першим заступником голови правління НАК "Нафтогаз України". Його обирали депутатом Верховної Ради VII скликання (від "Батьківщини") і VIII скликання (від "Народного фронту").

У 2015 році брав участь у виборах мера Львова (з 3,22% голосів посів сьоме місце). У 2020 році знову балотується на цю посаду.

Старший брат Васюника – Іван Васюник – у 2007–2010 роках був віцепрем'єр-міністром України.